joi, 6 mai 2010

Traian Basescu: TVA si cota unica raman neschimbate. Fondul de salarii pentru bugetari scade cu 25%, fondul de pensii se micsoreaza cu 15% de la 1 iunie

Astfel, fondul de salarii in sectorul bugetar va scadea cu 25% de la 1 iunie 2010, inclusiv salariul minim pe economie aplicat in sectorul de stat (de la 705 lei la 600 lei), pe cand pensiile vor fi diminuate cu 15%. Tot cu 15% va scadea si ajutorul de somaj, iar toate cele 16 programe de asistenta sociala care functioneaza in prezent vor fi reanalizate.


Anecdota lui Basescu si cum saracii ar fi fost saraci oricum

 Basescu si-a permis si o mica anecdota in incercarea de a arata necesitatea diminuarii aparatului bugetar.

Astfel, el a comparat aparatul bugetar cu un om foarte gras ce sta in spinarea economiei, un omulet firav, rahitic.
"Nu este o reteta usoara, dar este necesara. Pentru ca economia reala a reactionat corect la criza, cel care nu a reactionat corect la criza este statul. E o imagine care imi vine in minte acum. Aparatul bugetar arata asa, ca un om foarte gras, care s-a catarat in spatele unuia foarte slab si subtirel - si asta e economia".
Dupa aceasta glumita a venit potopul: "In ceea ce priveste principalele axe in care Guvernul si Fondul vor discuta in continuare... este vorba de reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25%, iar pana la sfarsitul anului sefii de institutii au obligatia sa isi faca selectia, sa ii aleaga pe cei mai buni si nu clientela politica, asa ca pana in 2011 salariile sa poata reveni la cele pe care le au acum. Aceasta masura trebuie luata de la 1 iunie.

Sindicatele se pregatesc de greva si ameninta cu mari mitinguri 

 Liderii confederatiilor sindicale se vor intalni vineri pentru a stabili calendarul protestelor, dupa ce presedintele a anuntat reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, si ameninta cu reluarea grevelor si cu ample miscari de protest in Capitala in luna mai.
"Grevele vor incepe mult mai rapid decat se asteapta Guvernul. Luni ne vom intalni in sedinta pentru a analiza cu ce raspuns vom veni la aceste masuri, dar este evident ca reducerea salariilor si pensiilor va scoate toata lumea in strada. Ideea ca asta e stabilitate si ca se continua cu culpabilizarea clasei sindicale arata ca se continua politizarea la nivelul administratiei publice locale si centrale", a declarat pentru NewsIn presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

 

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/pensiile-scad-cu-15-la-suta-se-reduc-salariile-la-stat-si-ajutoarele-sociale-1013909

14 comentarii:

Anonim spunea...

Mai fratilor poate Boc ne reduce salariile noua palmasilor de rand cu 25% , dar competentilor gen celor cu 50% nu le diminueaza ,acestia o sa rămană cu un adaus de 25 %.

Anonim spunea...

@6 mai 2010, 22:02
Raule ce esti..., dar nu te gandesti la faptul ca poate mai bine de 70% din personalul unitatii noastre are rate la banci???? Cum o sa reusim sa le mai platim in aceste conditii???? O sa aducem 70% din personal atingere imaginii unitatii ca nu ne vom mai putea plati ratele???? Avem copii de crescut, avem case luate in rate poate si o amarata de masina second hand...cum le vom mai plati???

Anonim spunea...

@6 mai 2010, 22:24
Rezolvi problema financiara luandu-ti un job suplimentar la LEONI..., nu de alta dar altii fac "reclama" la aceasta firma...

PS. Nu o lua ca o rautate, sunt in asentimentul tau..., dar nu m-am putut abtine sa nu fac aceasta remarca :( :)

Anonim spunea...

Cu aia 25%pe care vor sa ii ia,base,boc si toata sleahta de guvernanti,jegurile din parlament, sa-si faca coroane,copirseie si poate le-or ramine de luminari.Ptiu drace, sa ma pupe-n c...(daca-i las).Si sa nu te-apuce bitzu,cind auzi asa ceva?Da-le doamne bube-n c...si maini scurte!

Anonim spunea...

Se vede treaba ca "Base" nu mai iubeste bugetarii, pensionarii si ale tarii arme..., cred ca prin aceasta decizie "inteleapta" nu a facut altceva decat sa-si aprinda singur paie-n cap...si vorba lui : "SA TRAITI BINE"...sa le fie rusine!!!!

Imhotep spunea...

"Suntem ocupati de un guvern mafiot care ne pune sa aplaudam propriul deces!"Superb!

Anonim spunea...

Ma duc sa fac una mica cu Ooodrea, pe urma beau un paharel si pe urma ma duc sa fac nani. Ce frumoasa este viata. Sa traiesc bine!

Anonim spunea...

Stirea zilei : la cabinetul nr.1 becul a fost aprins toata noaptea, se vede treaba ca ST-ul nu a avut TUPEUL sa sune directorul sa vina sa stinga becul..., dar "amaratii" de agenti sunt chemati de acasa la ora 23.00 sa apese un intrerupator...

"sifonul" anonim.....

AdMin spunea...

Prime de vacanta :
Deoarece mai multi colegi mi-au solicitat lamuriri vizavi de plata primelor de vacanta pe luna MAI trebuie retinut faptul ca NU s-a emis vreo decizie de suspendare a primelor de vacanta, pur si simplu am inteles ca nu mai sunt bani pe luna curenta. Administratia Nationala a Penitenciarelor din pacate, depinde de MFP si aici nu este o problema de buget ci una de virament de la Ministerul Finantelor. Daca o sa apara ceva nou...o sa va informez!!

Anonim spunea...

Daca a fost aprins toata noaptea becul atunci S.T.-ul ar trebui pedepsit deoarece a incalcat o dispozitie data de directorul unitatii, care spune sa fie adusi la unitate pt. a stinge becul cei care il lasa aprins. Sau acesta dispozitie nu se aplica si celui care a dat-o ?Cum vi s-ar fi parut domnule director sa fiti sunat acasa pt. a veni sa stingeti un bec ? Este usor sa iti bati joc de oameni atunci cand ai putere dar nu ai...

Anonim spunea...

Domnilor sindicalisti acest director al Puscariei de Bistrita, umple comisiile de disciplina cu amarasteni ca noi sa arate mai marilor din ANP cat de zbir este el,dar parerea mea si a multora, sarcaul de el nu stie pe ce lume traieste, nu are perceptia realitatii, fabuleaza la orice evenimet, la orice probleme minora o intelege exact invers, va rog faceti ceva pentru ca sa se opreasca, ne baga in comisii pentru nimicuri, primim sanctiuni care conteaza pana la urma urmei la aprecierile pe care o sa le faca, poate doamne fereste se fac reduceri de personal si o sa zica cei cu sanctiune pleaca, asu cum vrea Guvernul sa dea afară bugetari.

Imhotep spunea...

@7 mai 2010, 15:58
Stiu, poate pentru multi dintre noi care avem diferite rate pe la diferite banci aceste diminuari salariale o sa ne afecteze mai mult sau mai putin...in ceea ce priveste comisiile de disciplina si eu subscriu la cele spuse de tine dar in ceea ce priveste reducerile de personal nu cred ca este cazul sa ne gandim la asa ceva acum, mai ales daca navighezi si pe alte bloguri poti sa deduci ca si in acest sistem exista o acuta lipsa de personal...iar despre sindicalisti: toate cele bune, stima acelui care zic eu incearca intotdeauna sa faca ceva...dar sa nu uitam un lucru: fara sprijinul nostru constant nu o sa reuseasca nimeni niciodata nimic indiferent cum se numeste acesta....

AdMin spunea...

@7 mai 2010, 15:58

La nivel local am încercat să facem tot ce se putea...uneori am reuşit, alteori nu ?!...Însă cred că va trebui adoptată altă strategie, poate trebuie să cerem puţin ajutor şi de la FEDERAŢIE sau chiar de la conducerea ANP-ului în unele cazuri în care poate chiar se impunea o intervenţie din partea acestora...aştept şi sunt deschis oricăror sugestii şi implicări din partea oricărui membru de sindicat...

Un sfârşit de săptămâna liniştit şi plăcut tuturor...

Anonim spunea...

Domnule ADMIN sunt de acord ca trebuie sa facem o strategie pentru a ne apara drepturile acum mai mult ca niciodata,nu e de gluma, insa mai trebuie sa fim si uniti altfel va fi VAI DE NOI....vai ce bataie va fi pentru acel 50% deja au inceput luptele...sper ca dl-nul B. sa reuseasca sa-si bage macar acum unul de-al sau...