miercuri, 7 aprilie 2010

Obiectivitate,subiectivism,orgolii . . .


Ieri a fost discutat in comisia de disciplina colegul nostru domnul Purcea Cornel  pentru incalcarea prevederilor L293/2004, art.69;lit.b,f … fapt pentru care comisia de disciplina a propus directorului unitatii ca acesta sa fie sanctionat cu “MUSTRARE SCRISA”.

 Asa cum ma asteptam in cazul colegului nostru la baza sesizarii comisiei de disciplina a stat de fapt refuzul acestuia de-a scrie un raport catre seful de tura.
 Dupa cum am mai aratat intr-un articol anterior, cu privire la ceilalti doi agenţi, şeful de tură nu a sesizat comisia de disciplină, sesizând-o numai cu privire la agentul care nu a făcut raport, ceea ce înseamnă că hotărâtor în luarea deciziei de a sesiza comisia de disciplină, de către şeful de tură a fost aspectul că agentul Purcea nu a făcut raport scris, atunci când a solicita el. Este de analizat dacă acţiunile celor trei agenţi până la momentul solicitării acestor rapoarte scrise se circumscriu unor abateri disciplinare, citind unele comentarii la un articol pe blogul nostru, am gasit un comentariu care se pliaza exact pe acest aspect:
„L 293/2004 lit b) -neglijenţă şi superficialitate manifestată în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, a dispoziţiilor legale sau a celor primite de la şefii ierarhici ori de la autorităţile anume abilitate de lege; Problema se pune dacă Purcea se mai afla la momentul când i s-a solicitat să meargă înapoi pe secţie „în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”. Din câte ştiu eu serviciu se predă pe bază de proces verbal, dacă Purcea a semnat de predare şi colegul care a intrat în tură a semnat de primire, Purcea şi-a încetat activitatea. Predarea –primirea se face la nivelul secţiei. După ce a ieşit apelul pe secţie, se face predarea –primirea serviciului. Dacă această operaţiune s-a produs nu mai este vorba de neglijenţă si superficialitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Centralizarea apelului de pe toate secţiile nu este obligaţia supraveghetorului care iese din serviciu, ci a şefului de tură care intră în serviciu, şi care contactează supraveghetorii care intră în serviciu pentru totalizarea efectivului de deţinuţi pe unitate. Nu văd unde este neglijenţa şi superficialitatea domnului Purcea, nu el a numărat deţinuţii, ci supraveghetorul care a intrat în serviciu, şi am înţeles că pe secţia lui a ieşit apelul. Cea de a doua parte a acestor prevederi se referă la neglijenţă şi superficialitate manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor legale sau a celor primite de la şefii ierarhici ori de la autorităţile anume abilitate de lege,. Cred că domnului Purcea i se impută refuzul de a se înapoia pe secţie, pe de o parte, şi pe de altă parte refuzul dea a face raport când i s-a spus de către seful de tură, faptă care, în opinia celor care au sesizat comisia se încadrează la aceste prevederi. Şi în această situaţie se pune problema dacă Purcea se mai afla în serviciu, in cazul când nu s-a înapoiat pe secţie, iar cu privire la întocmirea raportului scris, este foarte clar că nu avea obligaţia de a face raport, avându-se în vedere argumentele prezentate de moderator şi ceilalţi comentatori. Lit. f) - părăsirea nejustificată a locului de muncă în timpul programului de lucru, de natură a perturba activitatea compartimentului de muncă; Este de văzut dacă părăsirea secţiei s-a săvârşit in timpul programului de muncă 7, 30-19,30. Mai exact dacă nu a predat serviciul, iar pe de altă parte dacă a „comis” fapta în intervalul orar de mai sus. Foarte important dacă se afla în acest interval orar, deoarece „reprezintă programul de muncă” O altă condiţie pentru a deveni incidentă această prevedere este ca părăsirea să fie de natură a perturba activitatea compartimentului de muncă, în cazul de faţă , activitatea la nivelul secţiei. Ce i s-a reproşat lui Purcea nu a avut cum perturba activitatea de pe secţie.”
Comentariile sunt de prisos, obiectivitatea si profesionalismul de care a dat dovada seful de tura vizavi de gestionarea celor aratate mai sus…,  va las pe dumneavoastra sa le comentati.
Atasat raspunsul ANP cu privire la practica "atentionarilor scrise".
Raspuns ANP Atentionare                                                              

10 comentarii:

Anonim spunea...

Ce ar mai fi de comentat...atunci cand sanctiunile se aplica discriminatoriu, cred ca Purcea i-a adus sefului de tura cea mai mare "jignire" prin faptul ca a refuzat sa faca raportul...iar daca i-ar fi dat prin "gura" ppl-ul cu siguranta nenea Zagrean s-ar fi gandit de doua ori inainte sa-i faca un raport de incident..., dar fiind vorba de un coleg care si-a permis luxul de-ai refuza sa execute o dispozitie...ce s-a gandit: hai sa-l fac...si uite ca a reusit !!! "Bravo" si comisiei de disciplina care cred ca a luat in calcul toate probele si l-a ascultat cu foarte "mare atentie"pe Purcea...,mi-e lehamite !!! Alo, alo. domn director va rog sa-l propuneti pe Zagrean la sporul de 50%...cine mai este in stare sa faca o asemenea "lucratura"de exceptie !!!!!

Anonim spunea...

ha,ha,ha....CORECT!!!...O asemenea "lucratura"de exceptie numai taticul Zagrean o putea face...!!!...Dar oare in spatele lui nu este cumva si incisivul,profesionistul, neiertatorul, prea- multi-imputernicitul DASDRP ??? Eu cred ca da, numai ca nimeni nu stie nimic, de ce sa-mi scada mie RATINGUL cand pot sa o fac cu mana altuia...BRAVO !!! Comisia de disciplina...sunteti BETON, o sa va dea nenea directoru o acadea cu aroma de fructe ca semn de recunostinta ptr. ceea ce ati realizat....

Un agent ofticat...

Anonim spunea...

"nu atrag nici o consecinta juridica in privinta drepturilor salariale sau a carierei celor in cauza, avand doar rolul de a contribui la o mai buna cunoastere a comportamentului profesional al angajatilor"... spunea directorul general..., deci eu inteleg ca pe cei doi colegi ST-ul nu a facut decat sa-i "cunoasca mai bine" ( bunicuto de ce ai ochii asa de mari...sa te cunosc mai bine)iar Purcea ptr. acelasi lucru a primit "cadou" o mustrare scrisa, care de aceasta data va fi pusa in dosarul lui profesional..."SUPER"...oare domnul director general nu are timp sa citeasca si blogurile acestea pentru a vedea ce magarii se intampla prin ograda domniei sale ??????

Anonim spunea...

Si inca un lucru la care Zagrean se pricepe foarte bine:sa intre tirziu la apel.De ce nimeni din conducere nu sesizeaza acest lucru?La toate schimburile pregatirea dureaza maxim 5 minute,numai Zagrean sta si cite 20 de minute.Ce mama supararii o fi avind el atit de multe de povestit?Dupa ce iese apelul nu are vreme?Sa nu mai zic ca sta si la "palavre"cu hotii in timpul apelului,de parca nu are toata ziua la dispozitie.Parerea mea e ca face asta numai asa,din rea vointa si de-al naibii ce e.Ati vazut cit dureaza apelul la el?BAI NENE,NU MAI ABUZA DE TIMPUL NOSTRU,ca nu esti tu cel mai tare din parcare!!!

Anonim spunea...

@7 aprilie 2010, 15:11 Poate ca el nu le citeste chiar pe toate, da' sigur are pelicani care-i ciripesc ce se mai scrie pe bloguri,ca si la noi de altfel.

Anonim spunea...

Publicitate gratis : Din aventurile unui sef de tura...hai ca glumeam, ca daca o dau pe bune si o sa-i facem atata publicitate acestui nume (Zagrean)o sa ajunga baiatu poate in ANP ca de : are rating pe blogu asta...

Anonim spunea...

@7 aprilie 2010, 16:11 A trecut la porodici,lebenita,maturi ,linguri,coserci,tolcere si cite si mai cite,ca de,e intreprinzator omu' si pe deasupra si sarac nevoie mare.:):):)

Anonim spunea...

7 aprilie 2010,15:57.Referitor la intratul la apel:Acest Zagrean vine la serviciu dupa ora 7 si 20.Deci informarea de serviciu....dureaza.Dupa aceea ,la pregatire discuta tot felul de probleme,multe fara legatura cu serviciul.Mai mult,isi tine schimbul in pc 2 deoarece dupa pregatire mai are de intrat iarasi in birou pentru a pierde vremea.

Anonim spunea...

Hai mai, loviti toti in bietul Zagrean de parca ar fi omorat pe cineva...a gresit (oare gandeste la fel??)si el odata prin simplu fapt ca a vrut sa-i demonstreze la Purcea si implicit schimbului ca e "tata de albine"(???)...dar directorul, directorul adj...ei, ei ce credeti ca nu au fost de acord cu super-masura luata de Zagrean???...poate chiar ei sunt aceia care l-au determinat (a se vedea sugestie sau obligatie) sa faca acest lucru...sa nu uitam ca directorul a venit dintr-un mediu mai dulce (a se vedea ad-tiv)si paza niciodata nu o sa fie prima lui iubire...cat despre dir.adj. ( a se vedea Gavrilas)...numai de bine :) :) ....sefu, sefu, vezi de berea aia.....

Un agent ofticat...

Mai dragilor, invatati sa cititi printre randuri...

Anonim spunea...

Mai tineti minte dragi colegi cand aceasta persoana pe nume Zagrean culegea rosiile de pe perimetru si le ducea acasa ? Ce sa-i ceri decat prostie ...!ERA LEGAL...ERAU SCOASE DOAR PE POARTA...nimic important...