luni, 22 martie 2010

Politistii si angajatii Penitenciarului Bistrita isi cer drepturile in instanta

Peste 300 de politisti si aproape 200 de angajati ai Penitenciarului Bistrita au actionat in instanta institutiile in lucreaza deoarece sustin ca nu si-au primit sporurile aferente muncii depuse in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale.
Tribunalul Bistrita-Nasaud are in aceste momente pe rol doua dosare in care sute de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor isi cer drepturile salariale prevazute in contractul de munca.
Astfel, conform Tribunalului Bistrita-Nasaud, cele doua dosare au fost inregistrate la sectia de contencios administrativ si fiscal, iar obiectul dosarelor il vizeaza litigii privind functionarii publici statutari.
Primul dosar a fost inaintat de catre Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor, care au actionat in instanta MAI si Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud. Adrian Craciunescu, liderul de sindicat a declarat pentru Bistriteanul.ro ca "este vorba despre o actiune in care noi cerem sa ne fie platite sporurile pentru zilele de sambata, duminica si sarbatori legale. Dosarul a fost inaintat instantei anul trecut, am castigat atunci, insa, s-a facut recurs la Curtea de Apel Cluj, iar acum s-a revenit asupra dosarului pentru calcularea sumelor, pentru o expertiza contabila. Noi trebuie sa ne primim banii cuveniti". La aceasta ora in Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor sunt inscrisi 340 de politisti ai IPJ BN si 70 de politisti comunitari, insa, in acest dosar figureaza doar politistii IPJ BN.
De asemenea, un alt dosar care vizeaza acelasi aspect a fost inaintat instantei de judecata de catre Sindicatul Salariatilor Penitenciarului Bistrita, care au actionat in instanta Penitenciarul. Liderul de sindicat, Vlad Vasile, a declarat ca "este vorba despre plata sporurilor aferente muncii prestate in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale. In acest sindicat sunt inscrisi 198 de angajati ai Penitenciarului Bistrita".
Daca angajatii IPJ BN au primit o sentinta si asteapta sa isi primeasca banii, cei ai Penitenciarului Bistrita se judeca inca. Cei peste 500 de angajati ai IPJ BN si ai Penitenciarului Bistrita asteapta ca magistratii bistriteni sa se pronunte definitiv in cele doua dosare si sa isi primeasca banii cuveniti. 

link: http://www.bistriteanul.ro/articol.php?id=1269247866653

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ar fi normala, corecta si de bun augur aceasta diferentiere intre operativ si administrativ avind in vedere programul de lucru .Respect colegii din administrativ,munca acestora fiind absolut necesara dar...sa dam cezarului ce-i al cezarului.Salutari numai de bine!!! GRATARUL

Anonim spunea...

Felicitari domnule Vlad pentru demersul dumneavoastră de a actiona in instanta pentru ca noi sa ne obtinem drepturile meritate, oricum de aceste drepturi daca avem castig o sa beneficieze si cei care stau deoparte si va baga bete in roate.
P.S. Nu luati prea in serios comentariile care lovesc in spiritul sindical, unele sunt facute doar pentru ca sa va sicaneze, altele chiar dacă sunt facute din rautate nu merita sa va consumati energia pentru a da replici.
P.S.Azi,v-am văzut mai abătut, nu erati in forma care va caracterizeaza, ma intreb dacă din cauza privirilor celor care s-au văzut pomeniti pe acest blog, bineinteles nu asa cum isi doreau domniile lor, dar asta nu conteaza maine o sa intalniti priviri mai placute, conteaza ca prin lansarea acestui blog aţi facut ceva extraordinar, un lucru la care nu puteam gandi in urma cu ceva ani in urma, anume sa ne putem exprima liber, chiar daca sub " protectia " anonimatului, nu insemna că cei care fac comentarii nu exprima ceea ce gandesc.Vă doresc multa putere de munca si sa ne reprezentati in continuare la fel ca si pana acum .
Un anonim

Anonim spunea...

Wow! Vladuculeee!daca maine iti trag o privire de-aia meseriasa mai esti suppy?:) :) :) :)