miercuri, 28 octombrie 2015

DEMISIA SAU DEMITEREA ...

Ce poate fi mai onorabil pentru directorul Florinel STĂNICĂ de la PenitenciarulGiurgiu?
Având în vedere evenimentele de o deosebită importanţă apărute recent în mass-media şi a acuzaţiilor referitoare la acţiunile de corupţie derulate în ultima perioadă în Penitenciarul GiurgiuFederaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor(FSANP) solicită de îndată conducerii Administraţiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) revocarea directorului Penitenciarului Giurgiu datorită managementului defectuos de care acesta dă dovadă.
Domnule director Florinel STĂNICĂ, se scrie mai uşor demisia decât revocarea, başca că, demisia nu are nici repercusiuni ca demiterea (revocarea), cu toate că fac parte din aceeaşi familie lexicală!
Hai, dă-ți demisia de onoare și scutește-ne sa mai consumăm timp şi energie să-ţi facem plângeri şi reclamații! Oricum, după modul iraţional în care îţi conduci unitatea tot la “Goodbye, my love, goodbye!” vei ajunge.
Onoare este atunci când te simți şi tu răspunzător pentru faptele de mare însemnătate negativă care se întâmplă în unitatea pe care o manageriezi, evenimente care aduc prejudicii angajaţilor din întreg sistemul penitenciar, motiv pentru care ar trebui să te simți solidar în acea culpă.
Altfel spus, pe înţelesul dumitale de fost consilier juridic cocoţat în scaun directorial, demisie de onoare este atunci când n-ar trebui să te demită Ministrul Justiţiei pentru ceea ce NU ai făcut şi trebuia să faci. Exprimându-mă în viul grai al mătăluţă: “N-ai fost manager niciodată, ca şi “Alex” de la Penitenciarul Galaţi.”
Aici se ajunge când unul scos peste noapte destept, devine nu știu ce mare sculă de director… Il ai exemplu demn de (ne)urmat pe Alexandru Cristian, camaradul dumitale de breaslă.
Fii isteț măcar o dată în viață! Pleacă “onorabil” cât încă mai poţi! Nu observi că-ţi sună ceasul revocării?
Sursa : FSANP

Niciun comentariu: