vineri, 23 mai 2014

LA PENITENCIARUL POARTA ALBĂ CONDUCEREA VÂNEAZĂ ANGAJAŢI

Comisarul șef de penitenciare Mihai MATE, împuternicit în funcția de DASDRP își vânează fără scrupule subalternii, creând o stare de tensiune, angoasă și teroare în rândul angajaților din Penitenciarul Poarta Albă.
Am fost răutăcioși când am spus că șansele ca domnul comisar șef de penitenciare Mihai MATE să ajungă vreodată vedetă de pușcărie fără ajutorul FSANP erau nule. În urma unei analize pertinente a vedetelor din lumea penitenciară (vezi inspectorul de penitenciare Alexandru CRISTIAN de la Penitenciarul Galați, comisarul de penitenciare Florinel Cristi STĂNICĂ de pe Penitenciarul Giurgiu), ne-am dat seama că sunt numeroase șanse prin care poți ajunge o vedetă a sistemului penitenciar dacă ești fepeseseu dezinvolt nevoie mare și-o ții așa din boacănă în boacănă până aduci în pragul disperării întreg colectivul de angajați pentru care-ar trebui șă fii un exemplu demn de urmat.
Somitatea actuală este dom’ comisar șef Mihai MATE, împuternicit DASDRP la Penitenciarul Poarta Albă.
DOSAR DE FEPESESEU
Comisar șef de penitenciare Mihai MATE:
  1. macedonean de origine. Aceeași origine ca interlopii ”lumii noi”: neamurile BECALI. Să fie oare o coincidență venirea clanului la Penitenciarul Poarta Albă?
  2. fost lider al unei organizații sindicale;
  3. fost șef serviciu regim penitenciar. În timpul cât acesta a ocupat funcția de șef serviciu regim penitenciar au avut loc: 2 evadări din interiorul locului de deținere în anul 2007, 1 (una) tentativă de evadare în anul 2012; 2 sinucideri în aceeași cameră de deținere;
  4. angajat implicat în numeroase altercațiile cu deținuții;
  5. Ocupă prin împuternicire funcția de DASDRP, fără a participa vreodata la vreun concurs;
  6. membru prin comisiile de concurs pentru funcțiile de conducere (Șef tură, Șef secție) din anul 2013, fiind bănuit de implicare în nereguli procedurale. Doamna Ileana Ailincăi vă spune ceva, dmnule Mihai MATE?;
  7. prolific sesizor, face de regulă câte 2-3 sesizări ”la pachet”
Vă relatez pe scurt o sesizare abuzivă ”din umbră” a comisiei de disciplină care l-a avut protagonist pe domnul Ion PANĂ, sesizare făcută ”la comanda” domnului comisar șef de penitenciare MihaiMATE de către domnul comisar de penitenciare ConstantinRĂDUȚOIU, șef tură.
  1. În data de 10.03.2014 a fost sesizată Comisia de Disciplină de către comisar de penitenciare Constantin RĂDUȚOIU, cu privire la abaterea disciplinară săvârșită de domnul Ion PANĂ.
  2. Obiectul sesizării: ”… la data de …m în jurul orei …, asupra domnului Ion PANĂ, care executa serviciul la postul nr. 1, a fost descoperit în urma unui control, un aparat de radio si bateriile aferente…”
  3. domnul comisar de penitenciare Constantin RĂDUȚOIU a declarat în fața comisiei de disciplină că domnul Ion PANĂ a executat serviciul în acel post din dispoziția VERBALĂ a directorului unității.
  4. A fost citat ca martor domnul Corneliu STRAT. Din declarația acestuia rezultă că domnul Ion PANĂ nu asculta la radio în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.
  5. domnul Ion PANĂ a fost percheziționat la camera unde se încarcă armamentul, acțiune filmată cu o cameră de luat vederi de către domnul Corneliu STRAT. Precizăm ca această practică a filmării a mai fost folosită și în cazul altor angajați ai penitenciarului.
  6. În fața comisiei de disciplină, ca probe cerute de OMJ nr. 2856/2004, nu au putut fi aduse nici aparatul radio și nici înregistrarea video, ele fiind date disparărute.
  7. În data de 15.04.2014 a fost audiat ca martor domnul comisar șef de penitenciare Mihai MATE, dar care, cu falsă empatie vă relatez: ”nu înțelege care e rolul său privind această sesizare” și care ”nici nu știe ce legătură de contradictorialitate are cu domnul agent șef Pană Ion.”. Păi stai oleacă, dom’ Mate că-ți explic eu ce legătură de CAUZALITATE ai mătăluță cu domnul Ion PANĂ, dacă tot nu-ți dai seama, ci nu de CONTRADICTORIALITATE, cum ți-a șoptit mătăluță pitulicea aia din spatele timpanului drept! Uite cauzalitatea la punctul 8 (pentru orientarea în spațiu a domniei tale… puțin mai jos!)
  8. Fiind audiat și domnul comisar de penitenciare ConstantinRĂDUȚOIU, acesta a afirmat că ”nu mai vrea să fie racheta nimănui și dacă cineva vrea să-l ardă pe Pană Ion, să-și facă treaba”, recunoscând că acel control efectuat asupra domnului Ion PANĂ nu a fost conform prevederilor legale.
Ai văzut Nea’ MATE legătura de ”contradictorialitate”, pardon, cauzalitate?!
Dacă nu o vezi dumneata, poate o vede conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor!
Dacă nu o vede conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, poate o vede domnul MINISTRU al JUSTIȚIEI!
Cu siguranța, domniile lor știu care e diferenta dintre contradictorialitate și cauzalitate, că… domnia ta, parcă, prea n-ai știut-o! Și totuși ești împuternicit DASDRP…
  1. În final Comisia de Disciplină l-a găsit nevinovat pe domnul IonPANĂ și a clasat sesizarea.
DE REȚINUT!
Pe timpul audierii în fața comisiei de disciplină, domnul comisar șef de penitenciare Mihai MATE a manifestat un comportament vădit nedeontologic profesiei și funcției pe care o deține, comportament ce reiese din depoziția domniei sale consemnată în Referatul comisiei de disciplină a Penitenciarului Poarta Albă nr. 201/CD/09.05.2014 din dosarul nr. 81/10/03.2014.
Comportament:
  • Solicitându-i-se documente care reglementează folosirea camerei video și persoanele care au drept de folosire a acesteia în scopul în care a fost folosită pentru domnul Ion PANĂ, domnul director adjunct Mihai MATE a răspuns că ”va înainta documentul solicitat în termenul legal de 30 de zile” si a mai adăugat că ”solicitarea comisiei de disciplină i se pare incompletă, având în vedere pregătirea și experiența membrilor comisiei de disciplină” și se așteaptă ca în Nota respectivă ”să fie solicitate și numărul de pixeli ai camerei video, precum și dacă cel care o folosea fusese testat cu alcooltestul înainte de a folosi camera.” (…) ”Martorul (n.r. Mihai Mate) mai declară că audierea sa este o pierdere de timp, având în vedere că această comisie ”reabilitează” pe majoritatea celor sesizați în ultima perioadă.”.
Domnule Mihai MATE, referitor la promptitudinea dumneavoastra cu care doreați să răspundeți comisiei de disciplină (”va înainta documentul solicitat în termenul legal de 30 de zile”), ați auzit vreodată de celeritatea procedurii, care presupune obligaţia comisiei de disciplină de a proceda fără întârziere la soluţionarea cauzei, cu respectarea drepturilor persoanelor implicate şi a regulilor prevăzute de actele normative în vigoare?
Domnule Mihai MATE, referitor la acuzațiile dumneavoastră aduse profesionalismului comisiei de disciplină care ”reabilitează”, ați auzit de prezumţia de nevinovăţie, conform căreia se prezumă că funcţionarul public este nevinovat atât timp cât vinovăţia sa nu a fost dovedită?
și apropo, domnule Mate, contradictorialitatea presupune asigurarea posibilităţii persoanelor aflate pe poziţii divergente de a se exprima cu privire la orice act sau fapt care are legătură cu abaterea disciplinară pentru care a fost sesizată comisia de disciplină. Asta ca să nu mai faceți confuzii pe viitor! Cine știe, poate vă veți folosi și dumneavoastră de principiul acesta în fața comisiei de disciplină, nu ca martor arogant, ci ca acuzat tremurând?!
Prin atitudinea sa, domnul director adjunct Mihai MATE a încălcat cu bună știință prevederile Legii 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor respectiv: art. 48 lit. a), c) și e); art. 69 lit. p); Codului deontologic al funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor OMJ 2794/2004, respectiv: art.5 (2); art. 6 (1) lit. a), b), c), d); art. 11 lit. c)
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor(FSANP) salută și felicită modul profesionist în care Comisia de Disciplină a Penitenciarului Poarta Albă a gestionat evenimentul în cauză, membrii săi, manifestând integritate, obiectivitate și transparență, au dat dovadă de o înaltă probitate și integritate morală.
Sursa : FSANP

Niciun comentariu: