miercuri, 7 mai 2014

Directorel DECIZIONESCU

Deunăzi, nu departe de Penitenciarul Gherla, un așa-zis director de penitenciar și-a pus poalele-n cap ca o pirandă de șatră și-n plin consiliul de conducere a trecut la adresarea de invective ”consilierilor” care-aveau păreri contrare cu ale lui, amenințându-i cu ”datul afară” din sistemul penitenciar. Și după cum bine știți că, atunci când marile spirite se întâlnesc cu marile decizii, se ajunge la circul de la penitenciarul ardelean, căruia, momentan, nu-i dăm numele din bun simț pentru colectivul din acea unitate. Totuși, ne-am permis să-l numim pe acel director poznaș: Directorel DECIZIONESCU, un director care aplică legea după bunul plac, fără a ține cont de deciziile/hotărârile Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Pot fi puse mai multe întrebări naive: De ce are acest manager un asemenea comportament? De ce nu aplică acest manager deciziile/hotărârile Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP)? Doar așa ca să facă pe grozavul, sau a primit vreo sugestie din afara ariei raționale?

Nu este clar pentru mine dacă toți directorii de penitenciare, fie ele penitenciare-spital, trebuie să aplice prevederile legale în vigoare, dar, un răspuns lămuritor ne poate oferi conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Oricum, comportamentul lui Directorel DECIZIONESCU, inspirat din filmele americane prost cotate pe IMDB, este de-a dreptul fascinant. (Deciziile buclucașe le vom face publice în episodul următor.)

Adevaratul model de comunicare ales de Directorel DECIZIONESCU este amenințarea colegilor în plin Consiliu de conducere, dacă-și permit domniile lor să aibă alte opinii decât prealuminatele sale păreri. Domnule Directorel DECIZIONESCU, dezmățul verbal n-are drept scuză ignoranța, iar dacă ai vreo dilemă: încotro să-ți îndrepți isteriile, fă-o către mătăluță, nu către colegi/subalterni, că doar nu sunt sclavi pe plantația dumitale, ci sunt funcționari publici cu statut special.

Vorba românului: „Vremurile se schimbă… la fel și noi.” nu ți se cam potrivește, căci vremurile s-au schimbat, numai mătăluță ai rămas același kominternist.

În funcție de comportamentul împricinatului, Va urma…

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: