sâmbătă, 21 decembrie 2013

Cine-a pus procedura-n drum, ala n-a fost om nebun!

Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie să distingem 
 
Nu departe de cealaltă trăsnaie din luna martie a acestui an, conducerea Penitenciarului Codlea, în frunte cu nenea Chiș Legiuitorul, se chinuie din răsputeri să dețină monopolul pe proiecte de proceduri poznașe.

Dacă data trecută, Hammurabi, părintele primelor legi din istorie, a trecut cu vederea ”Fătul legislativ” al acestui Antonie Iorgovan al Procedurilor de decontare a cheltuielilor de transport ale fpss, acum vestitul rege, cocoțat pe carul lui alegoric va năvăli în Penitenciarul Codlea pentru a-i da câteva lecții de drept directorului și întregii Adunări Constituante a Procedurii buclucașe.

Toți prezumăm buna intenție a directorului unității de a stopa abuzurile privind decontarea cheltuielilor de transport ale angajaților, dar trebuie să-i amintim că de la sublim la ridicol nu este decât un singur pas. Eh, uite, că domnul Chiș l-a făcut. Nu i-a păsat că avea antecedente ”legislative”, s-a gândit că, acum, pe final de an să ne mai amuze cu câte o boroboață.

În drept, ca în drept… nu mai comentăm, vai și-amar de logica elementară și de principiile de drept!
În fapt, domnul director Chiș dispune:
  1. șefului nemijlocit al solicitantului să verifice și să confirme sub semnătură numărul serviciilor solicitantului. Ne rezervăm dreptul de a considera aceasta o aberație.
  2. solicitantului să completeze rubricile din registrul din post control nr. 1 înfiinţat în vederea ţinerii evidenţei zilnice a celor care se deplasează cu autoturismul. Ne rezervăm dreptul de a considera aceasta o aberație.
  3. şefului post control nr. 1 sau agentulului care îşi desfăşoară activitatea în post control nr. 1 să pună la dispoziţia  solicitanţilor registrul privind evidenţa autoturismelor . Ne rezervăm dreptul de a considera aceasta o aberație.
  4. şefului nemijlocit (de structură) al solicitantului să verifice, pe teren, ori de căte ori este cazul, dacă datele trecute în registru de evidenţă corespund realităţii, după ce a primit aprobarea directorului unităţii sau a directoului adjunct siguranţă şi regim penitenciar pentru a părăsi unitatea. Ne rezervăm dreptul de a considera aceasta o aberație.
Păi, o fi bine, domnule director?!
Procedură-decontare-cheltuieli-de-transport-Penitenciarul-Codlea


 Sursa : FSANP

Niciun comentariu: