vineri, 21 decembrie 2012

FSANP - Triunghiul conjugal de la Penitenciarul Bârcea Mare

Triunghiul conjugal (Luca Adrian – Berar Florin – Gheorghita Andrei) debutează în penibilul film ”Pâinea și cuțitul” care ne duce cu gândul la ipoteza unei parodii de proporții hollywoodiene.

Iată sinopsisul scurt-metrajului ”Pâinea și cuțitul”:

Luca Adrian (Agentul 007 al Compartimentului Resurse Umane și Formare Profesională) primește nou-încadrații la Penitenciarul Bârcea Mare cu o atitudine de împărțitor de pâine și cuțite, un fel de James Bond retras la pensie.

Simpaticul executant, Aditză cel Curajos, profitând de funcția ”decizională” pe care o deține, îndrumă neortodox absolventii institutiilor de invatamant pentru pregatirea personalului de penitenciare, promotia 2012, repartizati la Penitenciarul Bârcea Mare, spre un anumit sindicat, altul decât Sindicatul Independent ”Vulturul” – Bârcea Mare, facând uz de cuvintele: ”la mine este pâinea și cuțitul”. Mă întreb, Cuțitarule de calculator, în cine vei înfige cuțitul respectiv când conducătorii mătăluță din ANP vor auzi de vitejeasca ta ispravă? Cred ca în tine îl vei infige, făcându-ți harakiri – un el de sinucidere la comandă.

Cu ajutorul solistului de legi, Berar Florin (etimologia numelui spune totul despre dânsul), ofuscat că i-a fost afișat numele cu rezonanță aristocratică la avizierul Sindicatului Independent ”Vulturul” – Bârcea Mare și în complicitate cu Zâna Măseluță (Gheorghiță Andrei) care tremură toată la vederea unui premolar de nou-încadrat, au trecut la recrutarea mișelească și necanonică a proaspeților repartizați.

Protagonistul irațional, Adrian del Luca, recurge încă de la începutul parodiei la bolșevisme pentru a atrage membri de sindicat. Pe parcurs apare și Florinică Berarul ca să-i dea un iz de legalitate acțiunii războinicului cuțitelor și-al pâinii din pușcăria ardelenească, iar pe final apare și Andrei al lui Gheorghiță, îmbrăcând straiele Zânei Măseluță ca să dea tentă emotională triunghiului conjugal, că deh… orice film fără o fetiță ar deveni monoton.

Va urma…

Sursa : FSANP si SindicatBarcea

Niciun comentariu: