vineri, 7 decembrie 2012

A fi om e lucru mare ...

Se intampla la Penitenciarul Vaslui :

PUTINA OMENIE ...

Posted: 6 decembrie 2012 by Ioan Luca 

Am fost sunat de colegul agresat de detinutul infestat cu HIV si plin de amaraciune imi spunea ca a fost astazi (06.12.2012) la penitenciar si a incercat, la biroul financiar, sa i se deconteze “enorma” suma de 38 de lei care reprezenta contravaloarea certificatului medico-legal. Nu lipsa celor celor 38 de lei l-au suparat atat de tare ci reactia imputernicitei “SEFA” din acel birou care pur si simplu a refuzat sa-i deconteze banii, cu toate ca-i adusese chitanta de la IML, raspunsul “sefei” a fost ca trebuie sa-i aduca si nu stiu ce factura  de la nu stiu ce cabinete din Policlinica, pentru care trebuia sa umble o jumatate de zi. Poate asi fi trecut cu vederea aceasta situatie,  decontam eu acei bani , dar sunt sigur ca nu banii il interesau pe agent ci felul cum a fost tratat de o “sefa” care a obtinut la examenul din iarna, pentru functia pe care este imputernicita, MAREA nota de 4,93. Nu este prima data cand doamna in cauza, in nestiinta, din necunoasterea legilor, din rautate atenteaza la drepturile salariale ale angajatilor. Exemple ar fi multe dar ma opresc la cateva:orele suplimentare privind pregatirea profesionala, orele efectuate in misiuni, decontarea transportului, sporul pentru conditii periculoase, etc.

Putina omenie nu strica stimata doamna.

Mai mult despre acest caz si cum s-a ajuns in aceasta situatie : aici

2 comentarii:

Anonim spunea...

SA ma pupe-n c.. PDL,ARD&co.Au luat clantaaaaa !!!

Anonim spunea...

off off topic:

...Dacă eu spun că neamul țigănesc e hoț, puturos, cerşetor, bun de nimic, se cheamă că sunt xenofob, rasist, intolerant şi înapoiat.
Dacă domnul Mădălin Voicu spune că românii sunt laşi şi trădători, nu mai e nici rasism, nici discriminare, trebuie musai să fie adevăr!
Românul laş şi trădător trebuie să-și ia notițe, să bage la cap, să-și revizuiască atitudinea, să lucreze la îndreptarea acestor defecte majore, ca să fie pe placul unuia care nu e rrom, ci ţigan. El are voie să-și spună ţigan, românii n-au voie. Românii trebuie să fie politically correct, ca să urmeze şi ei trendul altora mai civilizați, cu consum anual de săpun și pastă de dinți mai mare.
Românul are voie în schimb să dea.
Bani să dea.
La stat, să dea.
Care stat, dă şi el: ajutoare sociale, alocații la puradei, bani de lemne iarna, mâncare şi căldură-n puşcării, să nu-nghețe neamul viteaz și loial al lui Mădălin Voicu.
Dar, stai! Nici așa nu e bine! Românul tot laș și trădător e…
E laș în primul rând că spre deosebire de țiganul cu 3 Mercedesuri în curte, nu fură curent și apă.
E laș pentru că nu călătorește cu tramvaiul, trenul și mai nou cu avionul pe gratis, decât în rare ocazii și cu fundul strâns de teama controlorului, care controlor îl arde pe român dacă-l prinde, da-l iartă creștinește pe țigan că cică, ce dracu să-i ia… Românul spre deosebire de țigan e laș și pentru că trebuie să fie asigurat ca să bolească în spital, să fie operat sau să vină elicopterul după nevasta lăuză când e țara înzăpezită, e laș că atunci când îi e foame nu se duce în grădina vecinului să-i fure găinile și zarzavatul.
E laş şi că nu-și schilodește copiii ca să-i pună la cerşit și că nu-i trimite cu mucii-n gură pe orice vreme în intersecție să-i adune bani de băutură.
Laș mai e românul că nu integrează cum se cuvine etnia de super-oameni, că n-o educă, nu-i dă casă, masă și bani de cheltuială, bașca nevastă.
Pentru că etnia țăgănească merită: are tradiții multiseculare și un impact major în civilizația europeană, în dezvoltarea culturală, economică și spirituală la care lașul de român, a fost întotdeauna simplu spectator și n-a contribuit cu nimic.
Românii sunt lași pentru că în loc să fraternizeze cu derbedeii care i-au călcat de-a lungul istoriei, au stat în calea lor ca să-i primească mai târziu pe ţigani să le lumineze viața, să le-o îmbogățească, dar sunt trădători pentru că nu recunosc asta. Nu recunosc că fără țigani n-ar exista ca neam și n-ar avea azi ocazia să fie insultați de un Confucius de cort al cărui singur merit e că se trage dintr-un celebru … muzicant.
Nu medic, nu profesor, nu academician.
Muzicant.
Urmaşul muzicantului ne scuipă între ochi pentru că-i ţinem neamul în spinare, în timp ce-şi frige porcii, găinile şi oile între maşini de lux, împodobit cu kile de aur, după care se retrage să-și facă siesta în palate din marmură și granit.

Românul nu e laș, e prost de bun.
Românul nu discriminează negri, asiatici și nici măcar pe neamurile voastre din Pakistan.
Românul se ferește de hoți şi de tâlhari cum ştie el. Pune șapte lacăte la ușă, câine-n curte, dar nu v-au alungat niciodată aşa cum au făcut alții. În momentele lui de vitejie şi-a permis cel mult să vă numească ţigani. C-aşa e învăţat el de când e lumea că vă cheamă, până când un domn din etnia voastră a ajuns președintele țării și-a zis că vă cheamă rromi, ca să vă creadă proștii de la care cerşiţ şi furaţi acuma prin străinătăți, români.

Pentru că suntem laşi şi trădători, dar mai presus de asta, suntem proşti,
Proştii voștri.