luni, 9 aprilie 2012

Comunicăm : da sau nu?

Comunicarea este primul instrument spiritual al omului în procesul socializării sale. Comunicarea a fost definita ca o formă particulară a relaţiei de schimb între două sau mai multe persoane, între două sau mai multe grupuri care are ca elemente esenţiale relaţia dintre indivizi sau dintre grupuri, schimbul, transmiterea şi receptarea de semnificaţii, modificarea voită sau nu a comportamentului celor angajaţi.

Comunicarea umana se ocupa de sensul informaţiei verbale, prezentata în forma orala sau scrisa şi de cel al informaţiei non verbale, reprezentata de paralimbaj, mişcările corpului şi folosirea spaţiului.
În acest sens m-am găndit ca în următoarea perioada să postez căte o întrebare sub forma unui sondaj de opinie (vezi în partea dreaptă) care să reflecte modul cum factorii de conducere din unitatea noastră comunică cu personalul din subordine….?!

Bineînteles, o să începem cu domnul director, care se spune că stăpâneste foarte bine arta comunicării şi chiar comunică cu personalul din subordine…?!

Votaţi vă rog în sondajul postat pe blog…


UPDATE - Rezultatul voturilor dumneavoastra...atatea cate au fost :





12 comentarii:

Anonim spunea...

Si din partea diriguitorilor s-au facut sondaje de opinie si s-au cerut pareri si idei cu privire la diverse aspecte din munca noastra si care a fost rezultatul?S-a pus ceva in practica?Nici vorba.A venit cineva din comenduire cu vre-o idee constructiva,care sa simplifice lucrurile?Nici vorba.Sa dea cineva un exemplu si imi scot palaria in fata lui.In schimb, cind e vorba de complicat un lucru,sint primii si feresca al de sus sa-i contrazici ca sar in sus si se umfla cu tot cu ...,de parca ar fi detinatorii adevarului absolut.Comunicare din partea directorului?Haida de,ma faci sa rad domnule !Aici intra toti cei cu putere de decizie.Dar imi place ca se cred cei mai buni intr-ale comunicarii.Probabil ca in acceptiunea lor, transmiterea de ordine de sus in jos si ignorarea altor opinii se numeste comunicare,dar sint foarte departe de adevar.E trist faptul ca unor oameni tineri le lipeste aceasta abilitate,lucru de inteles (oarecum)in cazul dinozaurilor din epoca pcr-ului.O persoana 'open mind'are o cu totul alt fel de viziune asupra lucrurilor,indiferent de pozitia pe care o are pe scara ierarhica.

Anonim spunea...

Apropo de...intrebari. Am si eu una pentru biroul...DPCTM, in speta pentru atotstiutorul domn Parauan. Domnule Parauan cum de nu a/ti stiut de bateriile furate din GAZ? Ori acesta este asul dumneavoastra din maneca? Din cite stiu aveti o vasta experienta in ceea ce inseamna culegerea de informatii? Poate totusi aflati si dumneavoastra.....si nu ultimul, halal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AdMin spunea...

@9 aprilie 2012, 23:35

...vor mai urma şi altele în perioada următoare :)

AdMin spunea...

@10 aprilie 2012, 08:33

Este important de ştiut daca acestea "s-au evaporat" înainte de efectuarea inventarului sau după...?!

Anonim spunea...

Votul de la 'foarte bine'' o fi de la Barna,care sa simtit dator sa-si manifeste loialitatea,servilismul si slugarnicia

Anonim spunea...

A votat Mitica de 2 ori!? :)

Anonim spunea...

@10/04-08:33
Ai o musca pe ...cascheta,sau de ce te revolti?

Anonim spunea...

Nici nu s-au furat si nici nu s-au evaporat se va demonstra sper cat de curand

Anonim spunea...

zzz

Anonim spunea...

Dupa mine nu s-au furat si nici nu s-au evaporat se va demonstra curand

Anonim spunea...

zzcda

Anonim spunea...

magieeeeeeee