sâmbătă, 25 februarie 2012

Decizia. . .

În sfârșit s-a născut decizia care dă dreptul la compensarea zilelor lucrate în zile de sărbătoare. ANP acceptă în sfârșit acordarea zilelor libere pentru cei care lucrează în zile de sărbători legale și în celelalte zile în care potrivit legii nu se lucrează.
Decizia e desigur perfectibilă, important e că o avem și că deja nu mai discutăm dreptul ci aplicarea.

1. Decizia 407/24.02.2012 privind acordarea zilelor libere în compensare pentru personalul care lucrează în zile de sărbători legale și în celelalte zile în care potrivit legii nu se lucrează :

Decizia 407

Sursa : FSANP

3 comentarii:

Anonim spunea...

S-ar putea sa gresesc, dar, pare un fel de 2-3+3-2=0. Nu inteleg de ce sunt folosite atatea formule si cuvinte pentru un lucru cat se poate de simplu. Sa fie o smecherie?...Ba bine că nu...

Avem o luna de 168 ore (21*8). Se întâmplă să lucrezi sambata, duminica sau in sarbatori un total de 48 ore =>

varianta 1. in luna respectiva muncesti mai putin cu 48 ore deci un total de 120 de ore si primesti un salariu normal ca si cum ai fi venit la lucru 168 de ore.

varianta 2. Sau esti platit dublu pentru 48 de ore si vii la serviciu exact 168 de ore si, in consecință, primesti un salariu calculat proportional prin regula de trei simple, pentru 168+48=216 ore.

Anonim spunea...

Ce sa zic, in urma cu 8-10 ani lucrai 240 de ore si nu aveai nici o pretentie, si acum doresti sa lucrezi 120 de ore.O fi demeocratie dar nici in halul acesta.In codul muncii este stabilit un program minim, adica 8 ore pe zi si 40 ore pe saptamana, iar intr-o luna lucrezi 168, 176 sau 184 de ore in functie de cate zile lucratoare sunt in luna respectiva.Daca muncesti acest numar de ore inseamna ca angajatorul a asigurat repausul saptamanal, care nu este obligatoriu sa fie acordat sambata si duminica. In aceste zile este regula sa se acorde repausul saptamanal. Pentru cei care lucreaza in institutii unde serviciul nu poate fi intrerupt,repausul se acorda si in alte zile, dar, lucratorii care lucreaza in acest regim trebuie sa beneficieze de un spor la salariu, ceea ce face sa fie corecta varianta a doua.

Anonim spunea...

@ anonim(a) 17:06
Iti donez tie sporul de care zici,cu repausul saptamanal aferent de "neregula" ,adica marti si miercuri...Si o intrebare (retorica bineinteles...): tu in ce fel de institutie lucrezi????
Sau mai bine zis ,pana la care P.C ai acces neingradit si nu ai nevoie de "escorta"????