miercuri, 15 februarie 2012

Compasiunea galben – anepistă

...și motivația mediatico – financiară a mizericordiei (vezi corespondență).

Angajații din penitenciare au strâns bani și bunuri pentru sinistrați. ANP s-a gândit să mediatizeze gestul. Absolut normal. Doar că, s-a mai gândit ANP să-și tragă spuza pe turta proprie și pe cea a unei organizații pe care au înființat-o acum 6 ani, cerând chiar unităților penitenciare să le vireze acestora banii strânși de la salariați

Ori, aici nu mai sunt atât de sigur că e bine și mă văd nevoit să reînoiesc apelul la decență și respect către ANP, apel pe care l-am mai făcut acum câteva luni și care credeam că a fost înțeles. Suferința unor oameni nu este doar un alt prilej de fățărnicie pentru amatorii de imagine. Cine vrea să ajute n-o face pentru că poate să dea un comunicat de presă de imagine.

Altfel, ciudat, nu-i așa?! Parcă ați dat bani pentru sinistrați nu pentru gloria ANP și  a sateliților. Și parcă n-ar fi trebuit să fie o altă mișcare de fațadă pentru ANP?! Altfel de ce ar vrea ANP să  centralizeze când fiecare unitate poate să-și depună donațiile la punctele de colecatre județene?! Cum s-a și întâmplat dealtfel.

Și cum, Doame iartă, să virezi banii strânși de la angajați în contul unui terț – oricât de prieten intim ar fi terțul satelit cu ANP, mai ales că tocmai misterul gestionării acestor conturi e o problemă pentru destui colegi și motiv de neînțelegeri între gestionarii care cheltuie și nu știu să spună pe ce și cei care plătesc și nu reușesc să scoată de la mărețul administrator măcar un raport de comisie de cenzori.
În plus, parcă regula e că mediatizăm activități care au un sens în economia activității penitenciare, nu că facem activități doar pentru imagine. E inutil și păgubos. Și, nici nu cred că-i potrivit să ne folosim de un gest de omenie pentru a da o culoare compasiunii așa cum din păcate se întâmplă în curtea unui ANP care nu reușește să se regăsească.

Mai jos aveți corespondența ANP, orice alte comentarii sunt de prisos.

1. Adresa ANP – SNLP preia banii de la personal
2. Adresa unitati colecta pentru sinistrati

 Adresa-ANP-SNLP-preia-banii-de-la-personal

 Adresa Unitati Strangere Bunuri

Sursa : FSANP

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mda,ca sa poata snlp-ul si altii sa manevreze banii dupa bunul lor plac.Spune snlp si trage apa!!

Anonim spunea...

"Nimeni nu poate sa urmareasca, ce faci pe internet''. Iata decizia Curtii Europene de Justitie, care da astfel o lovitura controversatului acord ACTA, prin care se doreste infiintarea unei politii a internetului.
Hotararea judecatorilor din Luxemburg se aplica in toate tarile Uniunii Europene.

Judecatorii europeni au spus foarte clar ca: "Administratorul unei retele sociale online nu poate fi constrans si instituie un sistem de filtrare general, care sa-i vizeze pe toti utilizatorii sai, pentru a preveni utilizarea ilicite a operelor muzicale si audiovizuale".
Iar in acest caz nici Romania nu poate sa ratifice ACTA, spun juristii.