sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Mită pentru angajare

O femeie agent de penitenciar în cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova este acuzată de trafic de influenţă, fiind acuzată că a primit 3.400 de euro mită pentru a ajuta un tânăr să ia examenul la Scoala de Agenţi de Penitenciare Târgu Ocna.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus începerea urmăririi penale faţă de Angela Mariana Creţu. Cazul are la bază sesizarea Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că, în cursul anului 2011, agentul de penitenciar a luat cei 3.400 euro de la denunţătorul P. V. pentru a interveni pe lângă persoane din conducerea Administraţiei Penitenciarelor Bucureşti, în vederea admiterii fiului său la Scoala de Agenţi de Penitenciare Târgu Ocna.

Femeia, care lucra la Serviciul Secretariat al penitenciarului doljean, a fost chemată la Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj unde, în urma audierii de către procurorul de caz, a recunoscut fapta comisă. Cercetările vor fi continuate cu agentul de penitenciar în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii menţionate mai sus.

"Conform adresei Parchetului de pe de pe Lângă Tribunalul Dolj, conducerea Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova a fost înştiinţată în mod oficial de faptul că împotriva doamnei Angela Mariana Creţu, agent şef adjunct în cadrul unităţii noastre s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă", a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova.

Sursa: Evz.ro

Niciun comentariu: