luni, 5 decembrie 2011

Pontarea mai aşteaptă… nepontat

Multe discutii au fost pe tema calculului orelor suplimentare, si mai multe pe tema pontajului si a schimburilor. De ceva timp, vreo jumatate de an mai bine zis, asteapta la semnat o Decizie a directorului general care ar trebui sa lamureasca problema. Sunt acolo si formule de calcul si totul, conform principiului ca “orice perioada in care angajatul se afa la dispozitia angajatorului constituie timp de lucru”. Aici e si Cuiul lui Pepelea si prilej de sfada angajator – sindicate, mai ales ca afecteaza majoritatea personalului inclusiv sectorul, sa-i zicem asa, ne-operativ.
O singura mare problema ramane in discutie: pontarea alarmelor. Noi am tot facut scandal ca de fapt alarmele nu sunt de exercitiu si de interventie, cele mai multe sunt de perchezitie si de alte activitati ordonate.Ori perchezitia si alte ordine constituie timp de lucru si deseori asta inseamna intre 4 si 6 ore. Nu mai discutam despre cavalcadele organizate de catre domnul chestor de penitenciare doctor director general Ioan Bala prin penitenciarele patriei.
Care cavalcade, perchezitii pentru presa in fapt, nu numai ca se termina cu lista cu numele participantilor in posesia detinutilor asa cum s-a intamplat deunazi pe la Codlea de te miri ce i-a apucat pe cei care au participat sa se dedea la asa plimbari pe la Parchet pentru plangeri inchipuite de detinutii nostrii dragi clienti prin te miri ce judete ale patriei, ci pun destule probleme de legalitate.
Perchezitiile si activitatile cu pricina, ascunse temnicereste in spatele unei alarme sunt eminamente actiuni ordonate iar angajatul se afla la dispozitia angajatorlui, efiind veo stare de urgenta sau necesitate care sa justifice prezenta cu mic cu mare intru apararea patriei. Ajungi astfel in situatia sa nu poti lua masuri pentru ca nici macar n-ai fost la servici. Ti s-a parut, ca te-a sunat cineva si ca ai fost sa faci o perchezitie, petru ca tu de fapt nu erai la servici. Cam asta poti sa-i spui procurorului.
Sau, familia a visat ca ai fugit la unitate. Nu s-a intamplat nimic. De fapt ai stat linistit acasa si ti-ai vazut de ale tale. Sigur c-ai fost, dar n-ai fost nefiind pontat nici macar asa cum pontam orele suplimentare, de dragul recupaerarii cumva, candva, cand va fi posibil. Nici nu mai discutam timpul peirdut la predarea primirea serviciului, si asta alt Cui si prilej de practica neunitara.
ANP propune sa se ponteze doar alarmele cu deplasare indiferent de obiectiv. FSANP insista ca toate se ponteaza. Directorul general nu semenaza in aceste conditii, desi fie vorba intre noi chair si pentru chestori legea e lege si va trebui sa sfarseasca prin a semna si a dispune pontarea “alarmelor de perchezitie”.

sursaFSANP

Niciun comentariu: