luni, 17 octombrie 2011

Q: Ce fac directorii când merg pe pământ . . .

Prin 2009 guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care limita salariile tuturor directorilor si directorilor adjuncti ai institutiile publice si regiilor autonome la nivelul unui secretar de stat. O masura oarecum corecta prin care se dorea o normalizare a salarizarii din bani publici mai ales ca multi directorasi din astia castigau mai mult decat presedintele.
Pe cei afectati de aceasta masura la noi ii stim: directorul general ANP si adjunctii lui. Nemultumiti ca salariile lor se apropiau de cel al unui sef serviciu si considerand ca li se incalca un drept cei trei s-au adresat justitiei romanesti si au dat in judecata Administratia Nationala a Penitenciarelor si Ministerul Justitiei.
Nu este nimic gresit in ceea ce au facut, dimpotriva crezandu-se nedreptatiti au ales sa-si solutioneze intr-un mod cat se poate de legal si civilizat diferendele cu statul roman ai carui angajati sunt. Daca aveau dreptate castigau daca nu isi vedeau de drum. Ministrul nu i-a dat afara si nici nu i-a certat pentru asta. Partea proasta e ca au facut-o oarecum pe ascuns si ca in relatia cu subordonatii nu se mai aplica acelasi principiu.
Simplii angajati nu se bucura de acceasi atitudine democratica in asemenea chestiuni. Nici un sef nu o sa-si spuna, macar in forul interior, ca oamenii au tot dreptul sa se adreseze justitiei. Scrasnesc din dinti ca-i deranjezi si te asteapta cu prima ocazie dupa colt. In teritoriu e si mai rau, te trimit la psihologic, te controleaza si monitorizeaza si nu te uita niciodata.
Presiunile la care te supun sunt enorme si cu pumnul in gura nu prea poti vorbi. Toate astea pentru ca ai curajul sa te opui atunci cand iti sunt incalcate drepturile sau ca iti cauti dreptatea in locul unde se face dreptate. Se reped alaturi de restul adulatorilor ca si o haita turbata la tine si fac asta cu gandul mereu la ciolan si stapan. Sunt niste ipocriti pentru ca stiu ca de fapt lupti si pentru ei numai ca asta e caracterul lor si nimeni nu-i poate schimba.
Directorul general si adjunctii lui au dat in judecata Ministerul Justitiei in calitate de simplii angajati! Este o premiera si un exemplu important pentru noi. Toti lucratorii trebuie sa constientizeze ca exista justititie si toti directorii trebuie sa inteleaga ca nu se intampla nimic grav daca oamenii isi cauta dreptatea prin instante. Nu va mai uitati la ei ca la lunatici. Aveti exemplul directorului general anp!
  • Ioan Bala: http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMTk3NjAz
  • Tiberiu Ungureanu: http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMTk3NjE0 si ultimul si cel din urma:
  • Ionel Cel Mare http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMTk3NjE5
Sursa : FSANP

Niciun comentariu: