marți, 11 octombrie 2011

Directorii Penitenciarului Târgu Jiu, suspendaţi din funcţii

Cazul cadourilor de lux pentru deţinuţii de la Penitenciarul Târgu Jiu se lasă cu schimbări la vârf. Cei doi directori împotriva cărora a fost incepută urmărirea penală au fost suspendaţi din funcţii.

Directorul Penitenciarului Târgu Jiu, Constantin Bălă, va ocupa postul deţinut anterior, acela de şef de tură la unitatea penitenciară din Craiova, anunţă RTv. Dan Lăzăroiu, fost director adjunct pentru educaţie şi asistenţă psihosocială, a fost pus la dispoziţia Penitenciarului Pelendava Dolj, unde a lucrat în trecut.

Ancheta DNA vizează cheltuirea nejustificată a unor fonduri europene, după ce peste 80 de deţinuţi au primit cadouri de lux în valoare totală de aproape 100.000 de lei.

Deţinuţii au primit pantofi de sport de firmă, în valoare de 945 de lei perechea sau treninguri de peste 180 de lei bucata. Nu au fost însă singurele daruri pe care le-au primit puşcăriaşii. Reprezentanţii închisorii le-au mai dat pelerine de ploaie, cizme de cauciuc ori genţi de voiaj, obiecte inutile pentru cei aflaţi în spatele gratiilor.

Sursa : ObservatorJurnal

Niciun comentariu: