luni, 8 august 2011

Şi-i dăi, şi luptă…

zi de vara pana-n seara…
 
Liric si cu referiri la ceea ce pare a fi singurul film vazut de ilustrul meu coleg, domnul Stefan Teoroc, continua atacul la persoana subsemnatului in incercarea de a evita cateva raspunsuri simple la intrebari precum unde e reprezentativitatea SNLP sau cum platesti frate o rata de peste 8.000 de RON dintr-un salariu de 4.000 declarat?
Ce-ar mai fi de spus?! Poate sa-i amintesc stimabilului coleg Stefan ca e vara si ca toti vrem putina liniste. Crede-ma, Stefane, nimeni n-are chef de supe reincalzite despre Dumitrascu. Am mai discutat ‘acuzele’ lu’ peste si cand ma bateam cu aripa chiuarista. Am rabdare si le mai discut inca o data daca asta vrei tu.
Dar, fa bine si rezolva-ti problemele, d-aia esti platit, zic unii, cu peste 12.000 de lei (pe bune nu ce declari) pe luna. Reformeaza SNLP ca sa poata functiona legal. Ia-ti reprezentativitatea si plateste-ti cum vei sti ratele. N-as vrea nici macar eu sa-ti pierzi apartamentele. N-am nimic cu tine chiar daca ti-ai pierdut bunul simt pe drum si ai uitat ca am fost prieteni.
Si, frate sindicalist, nu intra intr-un conflict care n-ajuta nici SNLP nici FSANP, dar nici pe Teoroc sau pe Dumitrascu. O sa dai si tu o sa dam si noi, tu cu singurul film pe care-l sti si cu multe povesti, noi cu ce documente mai avem. Facem un spectacol inutil si castiga doar ANP si MJ. Poate ca era mai bine sa depui acelasi interes in unificare. N-ai vrut.
Noi ne-am facut datoria. Am propus unificarea asa cum a decis Consiliul Federativ, tu ne-ai refuzat pentru ca-si pierde Publisind finantatorul. Ti-am informat cotizantii de ce esti atat de galben si legat de glie – poate ca nu era treaba noastra si poate ca te merita, tu te-ai sparat si te-ai aparat cu filme pentru copii si povesti de adormit adultii. Optiunea ta, nu se supara nimeni.
Acum, faci ce vrei. Cei cativa cititori de vacanta ai site-urilor SNLP si FSANP si-au cam dat deja seama ca nu prea sadem bine ca lideri de sindicat daca nu suntem in stare sa ajungem un numitor comun. Ai optiunea sa continui sau sa nu continui. Iti voi raspunde, chiar daca nu-mi face placere. Din pacate n-am aceasta optiune avand in vedere ce scrii si la ce comentarii dai frau liber.
In final, pentru ca ati spus niste prostiute imi permit sa va informez ca:
1. In 2006 s-au acordat la initiativa subsemnatului, restante la echipament pe 2 ani. Erai un sindicalist prea marunt atunci ca sa-ti amintesti;
2. In 2006 s-a facut echipament, iar SNLP a fost consultat si a fost de acord (nb!) in legatura cu reducerea duratei de folosire la anumite elemente de echipament (de lucru) si la cresterea duratei la altele (de oras) astfel incat sa putem face procedura de achizitii.
Se poate verifica, a fost un Consiliu de conducere la care doar FSANP n-a participat motiv pentru care ulterior a si anulat ordinul prin care am propus aceste masuri, astfel incat sa putem face echipament.
Bun sau rau, e singurul echipament facut in ultimii 10 ani. Si, nu spun ca a fost solutia perfecta, dar a fost cea oportuna. Nu uita ca dreptul este la echipament si asa ar trebui pus in practica.
3. In 2006, parca sunteti Boc care ne tot informeaza ca tot raul s-a produs in 2008, la initiativa subsemnatului s-a reluat plata sporului TBC. Sporul fusese suspendat de Stanisor si nu-mi amintesc sa va vazut vreo lacrima din partea Sindicatului Galben.
Adevarat. Nu am fost de acord ca ordinul sa fie incalcat si sa primeasca oricine si oricand si v-am trimis la instanta pentru o asemenea pretentie. In continuare cred ca a fost o decizie buna, mai ales ca am facut eforturi pentru a reglementa plata acelui spor.
4. La initiativa subsemnatului, alaturi de alte drepturi, s-a introdus in legislatie plata orelor suplimentare. Nu se facea inainte si iar nu v-am vazut sa va bateti pentru asta. Este drept ca in decizia care reglementa acest domeniu era statuat ca sunt ignorate fractiile. Specialistii ANP asta au propus si am acceptat in lipsa de alte opinii.
N-am auzit pozitia SNLP la acea data. Acum va multumesc, dar e tardiva. Oricum va amintesc ca prietenul pentru care faceti activitati e propaganda cu Publisind ne-a rezolvat de tot si nu mai primim bani pentru ore suplimentare de nici un fel.
5. Si nu in ultimul rand, pentru ca deasemenea memoria va joaca feste, va informez ca ANP a avut OUG de salarizare inainte de sectorul de ordine publica, aparare si siguranta nationala. Am reusit o cestere de 40% a salariilor dupa care toti ne-au urmat, iar ulterior am reintrat in legea pe sistem ca sa mai punem inca cateva virgule.
Istorie, nu mai conteaza. Asta se putea face atunci, si nu s-a mai putu face de atunci. Vreti sa va convingeti exista Monitor Oficial si exista inca oameni in viata care va pot reaminti. Cam atat, vedem ce mai scrieti, si va mai raspund sa pentru luminarea dumneavoastra
6. Dreptul la negocieri colective era sabotat chiar de catre SNLP. In scris ati cerut atunci sa nu cumva ca ANP sa faca asa ceva. Daca aveti nevoie va pot atasa scrisorica dlui Vasilescu care ne convingea pe toti ca, vai, daca facem asta iesim din sectorul de aparare si din Univers.
Adevarat, sunt inca drepturi statutare nepuse in practica. M-am straduit la acea vreme timpul n-a ajuns. N-am ce sa-mi reprosez in legatura cu asta. Dumneavoastra desigur ca veti fi avand, mai ales ca marunt epigon, n-ati reusit nici 5% din putinul pe care subsemnatul l-a facut, si nu fac caz de asta decat pentru ca ati deschis subiectul. Vorbiti in schimb.
PS Asa ca sa ‘ne radem’ si ca sa vedeti ca n-am avut si n-am nimic de impartit cu Stefan Teoroc pana si imputernicirea dumneavoastra de pe vremea cand erati fara credite si inainte sa picati lamentabil concursul, tot Sorin Dumitrascu a semnat-o. N-am gresit.
Aproba-mi te rog comentariile, si iti explic si la tine pe site ce nu intelegi. Asta daca te mai intereseaza sa pari macar corect. Si ca intotdeauna, esti si tu bine venit daca ai vreo explicatie de dat.

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: