miercuri, 6 iulie 2011

Telegrafice: echipament, concursuri, avansari, etc

1. Banii de echipament. Documentatia este la Ministerul Finantelor, urmeaza sa se faca deschiderea de credite catre ANP. Nu vor fi virati simultan cu salariul, dar vor fi virati in luna iulie, asta desigur daca nu se intampla vreo catastrofa. 2. Avansare in urma concursului pentru posturi ocuparea unor posturi de conducere in sectorul siguranta detinerii si regim. Nu toti cei care au fost declarati admisi vor fi avansati la aceeasi data. Cei care au cel putin gradul de subcomisar si au deja aviz ORNISS vor fi probabil numiti incepand cu 15 iulie.
Ceilalti mai au de asteptat intre 1 si 3 luni, inca nu s-a gasit o solutie pentru cele cateva cazuri de agenti care nu si-au primit inca diploma de licenta din culpa Universitatii si care actualmente se afla in litigiu.
3. Avansare personal civil. ANP este tinut in loc de o metodologie de evaluare dupa care va putea face si avansari in functie de aceasta evaluare. Situatiile nu sunt foarte multe dar se va intampla cat de curand.
4. Concediu suplimentar pentru operativ. La solicitarea membrilor de sindicat din operativ FSANP va promova solicitari referitoare la cresterea duratei concediului suplimentar pentru personalul din sectorul operativ. Pentru ANP este evident o chestiune de gestionare a orelor suplimentare.
5. Mutari si transferuri. Sunt solicitari de la MAI de a se transfera la ANP, din pacate legislatia inca ne constrange in ceea ce priveste etapele ocuparii posturilor vacante. ANP spera ca modificarea rapida a statutului sa rezolve aceasta problema. Am prezentat cateva cazuri punctuale in care se solicita mutarea.
6. Alocatii bugetare. Au existat intrebari din unitati. Ieri au fost semnate si probabil ca banii vor ajunge in curand. ANP se misca ceva mai estival in perioada asta. Ioan Bala este in concediu pana pe 15 iulie.
7. Metodologia de decontare a medicamentelor si serviciilor medicale.  Desi se aplica de luni bune este inca in lucru. In curand se pare ca va fi finalizata si aprobata. Ramane de vazut daca in aceasta forma destul de incurcata.
8. Avansuri si deconturi. Am discutat cu ANP in special problema avansurilor in situatia participarii la cursuri avand in vedere ca ANP insista ca participarea este obligatorie. Noul coordonator al DEA promite ca vom gasi o solutie.
9. Penitenciar Targsor. Incercam  sa dam de urma celui de-al treilea raport facut de ANP referitor la situatia de la Targsor. Toate 3 au fost transmise DNA Ploiesti impreuna cu ultimul raport de audit. Raportul nr. 3 este insa indisponibil.
10. Concurs educatie si economic. Lista posturilor vacante este inca in lucru desi trebuia finalizata de vineri. Au mai fost adaugate cateva zeci, ANP inca n-a transmis forma de lucru avand in vedere ca inca mai descopera posturi ‘retinute’.  sursa:  FSANP

Niciun comentariu: