duminică, 17 iulie 2011

FSANP: reprezentativitate la nivelul sistemului penitenciar

Ministrul Muncii valideaza indeplinirea conditiilor de reprezentativitate la nivelul sistemului penitenciar pentru FSANP. Mai jos aveti adresa referitoare la indeplinirea conditiilor prevazute la art. 52 lit. b din legea 62/2011 – Legea dialogului social.

****
In alta ordine de idei… cum tocmai am vazut din corespondenta interna cu cat respect a tratat colegul nostru reprezentant de mare Sindicat Galben discutia despre o posibila unificare… transmitand imediat un mesaj inveninat la grupe – in nici un caz onest –  si asta dupa ce am insistat de foarte multe ori sa faca bine sa-mi permita sa-i prezint sanctitatii sale presedintelui un posibil plan de unificare, cateva pecizari se impun:
1. Sindicatul Galben nu este si nu poate fi organizatie reprezentativa la nivelul grupului de unitati daca nu se reorganizeaza. Unii vor incerca sa va abureasca ca suntem toti o mare unitate, desi orice jurist stie cum sta treaba. Dar, astia unii crede ca suntem prosti. Legea prevede ca nu poate fi reprezentativa decat o federatie, motiv pentru care vi se va introduce pe trahee un anume Publisind nici decum SNLP-ul pentru care cotizati.
2. Grupele / filialele sindicale nu sunt sindicate. Motiv pentru care legal nu pot obtine reprezentativitate neavand prsonalitate juridica, iar acolo unde o vor obtine (ie Baia Mare) chiar daca au numarul de membrii este foarte usor de contestat. Avand in vedere situatia de fata cu agresiuni gratuite si mesaje otravite, FSANP va trebui sa faca asta si cu SNLP si cu grupele ilegale.
3. In cateva unitati grupele SNLP deja dispar din forurile de dialog social. Si, vor disparea toate daca SNLP nu se reorganizeaza ca federatie de sindicate. probabil ca va trebui sa cerem ca si la nivel central (grup de unitati) sa se intample acest lucru. Sigur la negocieri colective situatia e alta intrand in joc Publisind, dar deocamdata reprezentativitate pentru SNLP si grupe ioc. Si mai grav e ca acolo unde nu exista un sindicat, indiferent unde este afiliat, nu va fi alta reprezentare decat cea impusa de conducerea unitatii.
***
Acum urmeaza intrebarea: De ce? De ce adica prefera cineva sa minta si sa gaseasca solutii la jumatatea legii? Simplu. E vorba de bani. Un SNLP structura federala nu mai este cotizant disciplinat pentru Publisind-ul care asigura mangaierea unor orgolii prezidentiale. Independenta se pare ca dauneaza financiar Publisind. Credeti sau nu asta e motivul. Apropos, in caz ca ati uitat, Publisind ii facea evenimente de imagine Basescului la Palatul Parlamentului prin 2009. Dar, altfel nu sunt nici dansii deloc galbei.
In fine… oamenii sunt liberi sa aleaga. Ca stiu sau nu stiu ce aleg, e clar ca si cu legea in fata cineva va reinventa sindicatul galben si eficient financiar pentru ca trebuie. Asta e miza si nu ma va mira o alta reactie inteligenta despre “muci“. Motiv pentru care va rog pe dumneaovastra cei care puteti. Trageti-i de maneca pe cei care-si vad de interese si va vand iluzii. Da, cei care pe vremuri – sindicat fiind – va convingeau ca n-avem nevoie de Acord colectiv sau ca, aoleu, iesim din sectorul de aparare daca nu suntem cuminti.

Adresa MMFPS - Reprezentativitate FSANP
Sursa : FSANP

Niciun comentariu: