joi, 9 iunie 2011

Q: Politica ciolanului

Ciolanul. Elementul suprem al tuturor luptelor interne. Imboldul eviscerant al egoului, dorinta de a fi peste altii, lacomia de a castiga mai mult. Totul se rezuma la asta iar “impreuna pentru oameni” nu mai are continut. Nu credibilitate! Continut! Dar intram in idee, in concept, lucruri mult prea complicate pentru personajul exemplu in politica asta.

Si cand e vorba de ciolan nici glontul de argint nu-l mai opreste pe domnul Cel Mare si compania – printre altele aflat si in process cu statul pt plafonarea salariilor-zvon. In articolul din Adevarul “un general cu suflet de invatator” in realitate mai mult invatator decat general, steaua apusa a anpului nu scapa nici o ocazie de-a se mai fuduli putin in fata unui public care n-are cea mai mica idea despre cine a fost si este.

Modalitatea in care a fost admis in baroul Vrancea paleste in fata posibilitatii de a-l avea candidat la primaria Focsaniului. Huiduitul are acum sansa de a apara oamenii in fata abuzurilor, dupa cum afirma, bineinteles nescapand ocazia de a le aminti ca pe el l-au facut chestor. In analiza a textului personajul recunoaste involuntar (ca sa vedeti cat de adanc inradacinata e in memoria si practica noastra) ca “a fost promovat la ANP”.

Da… celebra sintagma deja “am fost promovat” pe care nu de putine ori am auzit-o. Omul asta pur si simplu nu constientizeaza si nu face diferenta dintre a promova si a fi promovat. A promova este meritul tau, sunt rezultatele tale iar a fi promovat e cam ce face anpul acum cu imputernicitii. De ce ei si nu altii si pe ce criterii au fost alesi?

De ce li se prelungesc imputernicirile peste termenul legal? Lucrand atatia ani pe functiile primite cadou evident ca au si prima sansa la ocuparea postului in eventualitatea unui concurs. Oricat de incompetenti ar fi tot trebuie sa citeasca si sa asimileze legislatia si asta in timpul orele de program spre deosebire de tine care dupa o zi de munca trebuie sa iei totul de la inceput si din timpul tau liber daca iti mai ramane.

Sa nu mai vorbim de experienta… Asta inseamna egalitatea de sanse din codul deontologic? Am sperat ca actualul director general va pune capat acestei politici a ciolanului. Din pacate a continuat-o. Dansul doreste sa aseze lucrurile numai ca dupa cum vrea. Si-a imputernicit apropiatii peste tot prin tara a schimbat regulamentul de ocupare a functiilor prin concurs si acum organizeaza asa zisele concursuri.

Si l-a schimbat asa de bine incat cei neagreati nu au cum sa reuseasca. Nici datele concursurilor nu sunt intamplatoare. Tergiversarea elaborarii noului regulament de ocupare a functiilor si a concursurilor a avut menirea de a prelungi starea de fapt si a asigura pentru cat mai mult timp ciolanul imputernicitilor.

Lucrurile au fost calculate: pana in 2012 se merge pe imputerniciri iar inainte de alegeri va trecem prin concurs pe functii. Asta e adevaratul motiv pentru care se organizeaza abia la sfarsitul mandatului concursurile. O alta anomalie planuita e felul in care s-au inceput concursurile. E ilogic sa incepi cu functii de la baza piramidei.

Vom vedea ca pentru posturile de director vor candida actualii directori adjuncti, sefii de servicii si de birouri care pana acum nu au avut decat de asteptat. In cazul in care vor reusi, si teoretic si practic au prima sansa, automat pozitiile lor vor ramane libere ceea ce ne va aduce iarasi in situatia imputernicirilor pana la organizarea unor noi concursuri si vom da din nou sansa cumetriei.

Premeditat au preferat sa sacrifice interesul general tocmai pentru a aduce data concursurilor pentru directori cat mai aproape de data alegerilor prelungind astfel la maxim imputernicirile, prelungind sederea la Anp a unora si asigurand in acelasi timp un exit al acestora pe cele mai inalte functii din teritoriu. O politica a ciolanului. Impreuna pentru oameni?

Transmis de Q via fsanp@fsanp.ro la 8 iunie 2011 9:08 PM

Sursa : FSANP

2 comentarii:

eramacolo spunea...

Mai nenea administrator, vezi ca ai pe unii dintre colegi (cu functii caldute)care te cam "musca" de undeva pe la colturi si te "ridica" in slavi, iar pe fata sunt trup si suflet ptr. colegii lor?!

AdMin spunea...

@9 iunie 2011, 16:33

Tare mulțam de avertizare, dar nu poți să mulțumesti pe toată lumea ! Pâna una alta, din punctul meu de vedere consider că avem colegi de nota 10, PE BUNE !! Dar cum spune proverbul : Nu există pădure fără uscături ! În concluzie : dacă au de spus ceva, să o spuna în față nu pe la colțurile clădirii ?! În rest, să auzim numai de bine și să ai parte de o zi frumoasă în continuare !