joi, 30 iunie 2011

Predoiu:ANP, şefii din penitenciare şi sindicatele, responsabili să păstreze integritatea sistemului

ANP, conducerile din penitenciare şi sindicatele au responsabilitatea directă de a păstra integritatea în sistemul penitenciar, de a combate traficul de telefoane, de droguri şi de alte încălcări ale legii, important, iar şefii închisorilor trebuie să discute cu subordonaţii care au greutăţi.
"Conducerile penitenciarelor trebuie să intensifice dialogul cu cadrele din subordine în această perioadă. Oamenii trec prin greutăţi şi este nevoie să fie sprijiniţi moral, să nu cedeze tentaţiilor şi să meargă înainte, pentru că de ei depinde securitatea penitenciarelor şi, implicit, securitatea cetăţenilor. Atât ANP, cât şi conducerile de penitenciar, dar şi sindicatele, au responsabilitatea directă a păstrării integrităţii în sistemul penitenciar, a combaterii traficului de telefoane, de droguri şi a altor încălcări ale legii. Cheia reuşitei stă în cooperarea intrasistem şi în buna comunicare", se arată într-un mesaj transmis de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, angajaţilor din sistemul penitenciar, cu ocazia Zilei personalului din administraţia penitenciară.
Acesta arată că activitatea din închisori s-a confruntat în ultimii ani cu o creştere a presiunilor asupra activităţii penitenciare, constând în creşterea numărului de deţinuţi, implementarea unor standarde europene în domeniul penitenciar şi constrângerile bugetare.

Continuarea articolului : aici

Niciun comentariu: