marți, 10 mai 2011

Sedinta ANP: subiecte de resurse umane

  1. Concursuri. Urmatoarea proba de concurs propriuzis, interviul, va incepe pe data de 23 mai 2011. Planificarea depinde de cum isi organizeaza presedintii de comisii activitatea si de numarul de candidati. ANP sustine ca rezultatele la proba psihologica s-au afisat la 02 mai 2011.
  2. OMJ privind avansarea personalului civil. Ca HG 286/2011 sa poata fi pus in practica este nevoie de un OMJ. Se afla in lucru si va putea fi promovat in curand.
  3. Decizie privind plata orelor suplimentare. Observatiile organizatiilor sindicale (FSANP) au fost primite urmeaza a fi organizata o intalnire in care sa fie si discutate.
  4. Adresa referitoare la legislatia apicabila  la pensionare. Avand in vedere conflictul de legi, ANP nu considera ca legea pensionarii abroga prevederea din Statut referitoare la mentinerea in activitate, a fost solutia cea mai comoda identificata pana la modificarea Statutului.
  5. Adresa referitoare la avansarea in grad in situatia anilor neevaluabili profesional. Avand in vedere legislatia si faptul ca uneori se interpreta ca doar o perioada consecutiva de doi ani va fi luata in considerare la avansare ANP a tinut sa faca aceasta precizare. Se aplica deci doar in situatia in care nu se poate face evaluare profesionala. Inca nu mi se pare a fi corect, dar solutia pare logica.
  6. Situatia personalului care nu indeplineste conditiile de vechime la pensionare. Se intentioneaza modificarea legislatiei pentru a nu dezavantaja aceasta categorie de personal. DMRU lucreaza la o situatie in acest sens.
  7. Bani pentru formare profesionala. Motivul nu e clar dar s-au pastrat la centru si au fost acordati doar la cerere. Desi acopera calendarul de formare sumele sunt departe de a acoperi 1% din veniturile proprii.  
     sursa : FSANP

Niciun comentariu: