luni, 2 mai 2011

Corupție la penitenciarul Târgșor: FSANP sesizează DNA

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) formuleaza plangere penala impotriva dnei. Mihaela Puscas, directorul Penitenciarului de Femei Targsor pentru savarsirea
(i) infracţiunii contra intereselor financiare ale Comunităţii Europene, prevăzută și pedepsită de art. 182, alin. (2) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție cu inchisoare de la 5 la 15 ani.
(ii) infractiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită conform prevederilor art. 2531 din Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică, si a
(iii) infracțiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice prevazuta si pedepsita de art 248 din Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
pentru activitati cu caracter penal savarsite in calitatea de manager in cadrul proiectului POSDRU/84/6.1/S/57840, finantat din fondurile Comunitatii Europene. Directorul PenitenciaruluI de Femei Targor, dna Mihaela Puscas, a semnat in la 06.07.2010 un contract de prestari servicii cu concubinul domniei sale in valoare de 425.000 lei (aprox 100.000 Euro) fapta ce constituie infractiune conform prevederilor legale susmentionate.
Dna Mihaela Puscas, directorul Penitenciarului de Femei Targsor, a patronat falsificarea unor documente din proiect, menite a acoperi numeroase si grave nereguli in achizitii precum si incercarea de a beneficia ilegal de sume de bani din proiect si a desfasurat actiuni directe de intimidare si amenintare a avertizorului de integritate.
FSANP a sesizat Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) in repetate randuri insa reactia a fost aceea de a acoperi faptele de natura infractionala si de a abuza sesizatorul, contabil sef in cadrul Penitenciarului de Femei Targsor, in pofida chiar a angajamentelor publice de a aprofunda onest investigatiile.
Acest proiect este folosit ca sursa de venituri dubioase pentru personaje de genul dlui. Dan Voinea (grl rez) – fost magistrat militar, Emanuel Parausanu (col rez) – medic si fost director in cadrul ANP, Gheorghe Florian – psiholog si fost director in cadrul ANP, toti experti intr-un proiect care are drept obiectiv… constientizarea detinutelor referitor la problemele mediului inconjurator.
FSANP a sesizat la 13.01.2011 Departamentul de Lupta Antifrauda – Controlul Fondurilor Europene. Atasat va prezentam plangerea penala unde sunt detaliate faptele dnei Mihaela Puscas precum si implicarea altor persoane.

Sorin Dumitrascu
Presedinte
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

Sesizare DNA Mihaela Puscas - coruptie, conflict de Interese, atingere adusa Intereselor financiare ale Com...
Sursa : FSANP

Niciun comentariu: