duminică, 22 mai 2011

ADJUDECAT…promovam competenta ?!

In data de 20.05.2011 s-a desfasurat sedinta Consiliului de conducere a unitatii noastre unde printre alte probleme s-au pus in discutie si rapoartele a doi colegi de-ai nostril care si-au exprimat dorinta sa-si desfasoare activitatea (temporar) in cadrul compartimentului organizarea muncii. Colegii care si-au manifestat dorinta (rapoarte depuse la RU) de-a munci la organizarea muncii au fost doi si anume:

1.D-nul Florin MARTA
2.D-nul Paul VINT

In urma discutarii rapoartelor si a votului exprimat de membrii consiliului de conducere a fost ales d-nul Paul VINT. Pana aici totul se pare ca ar fi ok, insa , daca ati fi citit anuntul de la avizier una dintre conditii era ca functionarul sa aiba studii superioare ! De ce? Avem functii de agent cu studii superioare in statul de organizare?...dar ce mai conteaza acest lucru daca domnul director vrea sa promoveze oameni pregatiti ?! Intentia domnului director banuiesc ca aceasta ar fi fost, dar am totusi MARI indoieli in ceea ce priveste acest lucru, deoarece daca domnul director ar fi avut cea mai mica intentie sa promoveze oameni pregatiti (chiar si ptr. o perioada limitata de timp) ar fi OBSERVAT ca d-nul Florin MARTA a absolvit facultatea de management (profil finante-banci), postliceala (profil informatica) si ca avea si o experienta de 1 an si jumatate la Registrul comertului din Bistrita inainte de angajarea la Penitenciarul  Bistrita. Ma rog, membrii consiliului au votat…iar daca persoana propusa nu era pe "lista" domnului director cu siguranta domnia sa ar fi spus “cuvintele magice” : "DECIZIA FINALA IMI APARTINE !!" Deci : promovam competenta sau ... ?

UPDATE - 25.05.2011

In CC-ul din data de 24.05.2011 s-au reanalizat cererile fpss care si-au manifestat dorinta de-a munci prin delegare de atributii in cadrul biroului productie, astfel ca in vederea indeplinirii conditiilor cerute prin anunt s-a revenit asupra deciziei luate prin care s-a hotarat ca agent principal Paul VINT sa-si desfasoare activitatea in cadrul biroului productie, deoarece nu indeplineste conditiile din anunt. In urma reanalizarii, s-a hotarat ca agent principal Florin MARTA sa ocupe functia prin delegare de atributii in cadrul biroului productie acesta indeplinind conditiile cerute prin anunt.

In acest caz nu putem decat sa salutam decizia domnului director Lucian SIMAN de a dispune reanalizarea cererilor pe baza conditiilor cerute prin anunt.  Cu aceasta ocazie il rugam pe domnul director ca pe viitor,  anunturile care sunt afisate la avizierul unitatii  sa solicite sa-i fie prezentate spre avizare, pentru  EVITAREA  unor eventuale neplaceri pe viitor.

26 de comentarii:

Anonim spunea...

Mai fratilor si daca nu discutau in consiliu cererile puteam sa jur ca Paulica o sa culeaga frisca de pe tort! Paulica este ca o capuse, are dexteritatea de-a se baga pe sub pielea sefilor si odata intrat refuza sa mai iasa de acolo. Si directorul "nu accepta" astfel de oameni in jurul lui, hai sa fim seriosi?! Paulica, bravo mama si sper sa te vad si macar angajatul lunii.Cat despre competenta ce sa zic? Cine au votat in consiliu? Imputernicitii? Asta este competenta! Bravo domnule director, asa va vreau : sa vi se rupa de toti ca dumneavoastra sunteti managerul?!

PS. Hai ca de cand asteptam un articol din ograda noastra.

Anonim spunea...

No bine mo !Tatine-so o lasat cu limba de moarte porunca sa ii fie preamarit progenitura lui speciala.Asta e obiceiul la noi in puscarie:pupatorii de buci sint tinuti in brate si li se sufla-n zama.Stim prea bine legatura dintre Vint al'batrin si fostul comisar sef Nica fara frica proaspat pensionar(fortat).Bebelasul Vint a avut de la cine invata practicile pupatorilor de buci,ca doar a avut un profesor specialist in asa ceva.

Anonim spunea...

Bine ca macar acuma stim unde sa il gasim pe Vant,ca pana acuma era la interior si nu il vedea nimeni.

Anonim spunea...

Poti sa ai diplome la puscaria asta cu duiumul ca tot cei doriti de director si acolitii lui razbesc pe functii!! O sa-l vad pe Oul ce-o sa faca cu unul care stie sa bata numai tastatura , cred ca o sa-nceapa sa vorbeasca mai mult de unul singur prin curte si-o sa-si zica ca-si merita soarta. D-nul Borz Fl. o sa-l poata folosi in continuare la anumite "activitati" in cadrul biroului siguranta ca doar acum e la doi pasi de biroul lui!

Anonim spunea...

dintre cei doi, a facut o alegere buna, parerea mea.....

Anonim spunea...

dragi colegi,doar nu ati crezut ca o sa-l vedeti pe paulica in perimetru,sau pe interior ca doar e greu pt el saracul.ca doar cand a venit la temnita a avut tata grija sa nu o duca rau,ca paulica e baiat destept si nimeni nu stie ca el la tastatura .era de asteptat aceasta mutare ca si la cazul lesan la reeducare.asta e la penitenciarul b-ta fraierii muncesc ca doar ei pot peste tot sa faca servicii ca doar nu-i intreaba nimeni daca-i plac sau nu postul .degeaba ne tot vaicarim ca cei de la butoane tot de nepotii lor au grija .doar atat ne-a ramas unde sa ne mai spunem ofurile pe blog..bravo paulica si sistemului nostru cinstit si curat..traiasca principiul egalitatii de sanse.

Anonim spunea...

@22 mai 2011, 20:15

ok, dar argumenteaza parerea ta ?! ce poti sa spui : ca are studii superioare? NU ARE (urmeaza cursuri universitare)!. Ca are experienta (0)? La ce si unde a mai lucrat? Ca stie unde este tasta ENTER si ESCAPE (multi stiu sa le foloseasca)? Hai, lumineaza-ne?!

Anonim spunea...

Cred ca era mai bine daca ilustrul nostru coleg,d-nul Marta (o stea in devenire???) ar fi ABSOLVIT facultatea,in loc sa o TERMINE!!!
As vrea sa stiu de ce onorabilii comentatori anonimi nu si-au depus cerere pentru postul in cauza ,pentru ca sigur mai sunt printre ei cu "facultati terminate" (inclusiv cele mintale!!!!).
Domnule admin. atata timp cat promovati si incurajati limbajul `de cartier` nu sunteti demn de lauda-parerea mea...
P.S.
Scuze anticipat d-lui Marta,poate face parte dintre putinii "nevinovati" si "puri" (cu R!!!) aflati in P.Bistrita...

Anonim spunea...

D-le admin.,daca nu esti de acord cu continutul comentariului, in totalitate sau in parte,poti edita ce nu-ti place...No offence !!

Anonim spunea...

@22 mai 2011, 21:12

adevar graieste gura ta mare maiestru Joda, dar gramatica limbii romana iti straina...

AdMin spunea...

@23 mai 2011, 13:55
S-a corectat (mulțumesc)...despre comentariu : a scăpat, o sa fiu mai atent!!! Ptr. liniștea ta sufletească nu promovăm si nu incurajăm "limbajul de cartier"...

Anonim spunea...

@23 mai 2011, 19:13 Nene,iti recomand cu caldura site-ul Faculatatii de Litere-catedra Gramatica si Morfologia Limbii Romane.Acolo poti sa iti etalezi nestingherit veleitatile domniei tale in ale Gramaticii.

Anonim spunea...

Pt 23 mai 2011,13:55.Cu tot respectul,prietene,aici nu e vorba daca au depus dosarele si alti colegi sau nu.Aici e vorba despre faptul ca pentru postul respectiv erau anumite cerinte,pe care Vant nu le indeplinea si totusi el afost ales.Ce e asa mare lucru?A, si tot un anonim esti si tu.

Anonim spunea...

@23.05/21:12
Da,dar spre deosebire de voi care il lasati numai pe Vlad sa spuna in sedinte ce nemultumiri aveti si sa suporte consecintele (exista si o alta expresie mult mai folosita in sistem, sinonima cu `a suporta consecintele`....),sunt un anonim curajos :):):)!!
In locul lui as spune in felul urmator:
"D-le director,eu (adica Vlad) si urmatorii colegi,X,Y,Z,avem urmatoarea nemultumire referitor la numirea unuia sau a altuia dintre colegi in anumite posturi asa zis "caldute" si temporar vacante..."
Cati dintre bravii comentatori o sa-si sustina atunci punctul de vedere pe care si-l promoveaza prin intermediul blog-ului si sub protectia anonimatlui????
Revin si spun ca exista colegi care indeplinesc cerintele impuse pentru postul de la biroul productie (sau cum s-o mai fi chemand..),si poate ar fi avut mai multe sanse decat d-nul Marta, mai ales ca stiau ca Vant nu indeplineste conditiile,dar probabil s-au gandit ca acolo este si de muncit, asa ca au renuntat si acum arunca cu pietre de pe margine....

Anonim spunea...

24 mai 2011,12:15. Unii,stiind ca participa si vant, au renuntat tocmai datorita lehamitei.Trebuia gasit un loc caldut beizadelei si uite ca in cele din urma s-a reusit.Ca nu este corect ,acesta e doar un amanunt.

bistriteanul spunea...

Degeaba ne rupem noi in comentarii deoarece, directorul oricum face ce vrea el ca doar de aia este director. Cat despre Vlad toata stima, incearca sa faca "imposibilul", adica sa-l aduca cu picioarele pe pamant pe director, dar ai cu cine? Vladut, nu lasa garda jos, chiar daca unii stau in umbra sa stii ca si aceia te sustin, numai ca nu se arata sunt pe "invisible".

dauvesteintara spunea...

alo, alo domnu' director general : ptr. eficientizarea managementului in sistemul penit. va propunem sa incercati si eficienta directorului nostru, nu o sa aveti nimic de pierdut : o sa fiti poate placut surprins sau o sa fiti dezamagit. Verificatii EFICIENTA ?!

Anonim spunea...

Vazand comentariile, nu pot sa nu constat, cu uimire, cum majoritatea "binevoitorilor" si "cunoscatorilor" apreciaza functia de la Organizarea muncii ca pe "un loc caldut" si o favoare acordata cuiva.

Inconstientilor, vedea-v-as doar o luna indeplinind atributiile specifice postului si apoi as vrea sa va mai aud. Ce usor e de pe gard sa invidiati si sa huliti muuncile administrative! Am curaj sa pariez ca din 20 doar unul ar face fata atributiilor, incarcaturii, responsabilitatii si stresului. Si "oferta" e valabila pentru oricare din compartimentele "caldute": financiar-contabil, evidenta, resurse umane etc samd

Vi se pare ca va rupeti cu munca? Poftim! Dar pe rand, cate unul, ca la moara...

Anonim spunea...

Pt 25 mai 2011,19:44 ce sa-ti povestesc.e o munca foarte extenuanta la administrativ.de aceea petrec o parte din zi la tigari si cafele.sa te vad pe gard unde te arde nevoia de o tigara si intr-un post nu poti fuma,ai nevoie la wc si nu te schimba nimeni,ba te bate soarele in cap si nu ai unde te ascunde,trebuie sa stai cu ochii mai mult pe bariera sau pe GAZ. despre sectie nici nu are rost sa discutam.dar tu,bineinteles ca nu te injosesti nici in perimetru nici pe sectie,acolo fac ceilalti,ca sa citez pe cineva: "lemnele".

Anonim spunea...

@25 mai 2011, 19:44

Hei colega, usurel, usurel : fiecare ne-am ales intr-un fel sau altul sa muncim intr-un sector anume, unii la operativ altii la administrativ, nu inteleg de ce generalizezi cand spui "munci administrative" cand in speta data era vorba de un post ocupat de un coleg la org. muncii care nu indeplinea niste conditii ptr. ocuparea acestuia. Pana la urma daca consideri ca este o munca extenuanta in acel compartiment, ai posibilitatea sa te muti (in baza unui raportel) in cadrul sectorului operativ unde este numai miere, veselie, responsabilitati "0" iar stresul practic nu exista in acest sector. Colega daca te hotarasti, te asteptam cu bratele calde sa descoperi tainele muncii in cadrul sectorului operativ. Habar nu ai ce misto si relaxant este sa lucrezi cu persoanele private de libertate, hai, vrei sa experimentezi?!

Anonim spunea...

@"lemnul"de la 21:05
Pentru cei ca tine s-au inventat pampersii pentru adulti(presupunem ca esti adult,cel putin fizic,intelectul oprindu-se din evolutie undeva pe la 12-13 anisori...)daca nu-ti poti controla anumite nevoi!
Desi soarele care ,zici tu ,te bate in cap iti face un bine (adica te mai "lumineaza")pentru a te proteja poti folosi cascheta ca doar nu degeaba insista d-nul Pop s-o porti,e spre binele tau desi ti-e greu sa intelegi asta....
Cat despre cafea si tigara nu-ti fac decat rau ,asa ca e mai bine fara ele,poti incerca bomboanele mentolate si ceaiurile naturale...

Anonim spunea...

26 mai 2011,08:34
Chestia cu cafeaua si tigara spunele-o si celor 2 colegi din pav admin vechi.Nu te mai poti misca dincoace de poarta 2 fara sa dai de ei.Binenteles la cafea si tigara.

unudinmultime spunea...

da, o decizie corecta a directorului de a dispune reanalizarea cererilor colegilor, eu personal imi exprim speranta ca si pe viitor sa ne demonstreze ca poate fi corect si echidistant. Insa cei care se fac vinovati de aceasta situatie pentru care a fost invinovatit directorul, ce s-a intamplat cu ei?! Sa inteleg ca directorul poate duce in spate si incompetentele si greselile altora? Tocmai de aceea imi pun o intrebare fireasca: ce s-ar fi intamplat daca cel care gresea ar fi fost un pazizt, s-ar fi sesizat imediat comisia de disciplina cu siguranta!Tocmai de aceea ma intreb daca directorul pe viitor va demonstra ca este un manager corect si echidistant! Sa dea domnu' sa fie asa!

Anonim spunea...

@26 mai 2011, 13:08

Nu era sesizata comisia de disciplina : era "impuscat", glumesc , dar cu certitudine pentru pazist L293 isi gasea intrebuintarea, antecedentele din frumoasa noastra unitate dovedesc acest lucru!

Anonim spunea...

Oare cel care aprimit cererea d-lui Vant nu ar trebui trimis in fata comisiei de disciplina?

Anonim spunea...

ce ati zis .sa fie pedepsiti cei de la administrativ? de cand lucrez la aceasta unitate niciodata nu a fost pedepsit vreun coleg de la administativ. si stiti de ce ? pt ca ei nu gresesc. numai cei de la operativ gresesc..si stiti de ce? pt ca ei muncesc cu oameni si nu cu hartii,si nu cu ori ce fel de oameni ci cu cei mai rai oameni ai societatii..asa ca nu va mai vaicariti cei de la birouri ca voua va este greu sa tineti o hartie in mana si sa o plimbati de la un birou la altul ca sa va vada cei de la operativ ca lucrati si voi ceva..pe curand