sâmbătă, 19 martie 2011

Q: Bilanţ, şedinţă sau dineu?

Sa fie clar! Bilanturile ANP nu inseamna nimic pentru angajatii acestei institutii. Chiar daca in zilele noastre sunt mult mai accesibile bilanturile raman la fel de straine pentru lucratorii de penitenciare. Asta pentru ca nu ni se adreseaza noua ci unor esaloane… mai superioare. Un fel de raport daca vreti.
Bilantul anului 2010 nu face exceptie, dimpotriva. Incepand de la cadrul organizatoric in care au fost invitati vreo 20 de ambasadori fel de fel de institutii dintre care amintim si SIE(!) nimic nu a m-a facut sa simt ca e vorba si despre noi. Nu stim de ce a fost invitata figura de trista amintire Ionel Cel Mare.
Sinecuristul asta, in afara restituirii sporului pentru lucrari de exceptie nu poate aduce nimic ANP-ului. In legatura cu domnul general de brigada profesor universitar doctor Ioan Chis lucrurile sunt cam neclare pentru publicul larg. Nu poti sa strigi ca ti se fura pensia si dupa aia sa stai la aceeasi masa cu reprezentanti ai guvernului.
Se incepe cu cheltuielile pentru fiecare detinut, cu actele normative emise pentru desfasurarea activitatii, continua cu numarul de telefoane si droguri descoperite, cazuri in care se evidentiaza un usor progres etc. Mai se zice ca se experimeteaza , in sfarsit, sistemul GPS pentru masinile proprii si de asistenta religioasa.
Legat de GPS toti pustii il au pe telefoanele mobile asa ca era cazul sa se miste si ceva pe la Anp. In al doilea caz chestiunea e mult mai sensibila si evident discriminatorie. Toate cultele ar trebui sa se prezinte ca voluntari.
Daca partea asta e prea complicata atunci ganditi-va la folosirea adecvata a resurselor: pentru slujbele duminicale, ca in rest nu se face mai nimic, nu cred ca ar fi nevoie de un angajat permanent sau de acordarea statului special. Aici s-arputea initia dialoguri cu mitropoliile din fiecare zona a tarii.

Continuarea aici FSANP

Niciun comentariu: