marți, 22 februarie 2011

www.sustinecodulmuncii.ro

Birourile executive ale federatiilor afiliate la CNSLR-Fratia, CNS Cartel Alfa, BNS, CSN Meridian si CSDR au decis astazi declansarea actiunilor de strada in semn de protest fata de intentia Guvernului de a modifica actualul Cod al Muncii. Decizia a fost luata in cadrul unei reuniuni extinse la care au participat circa 350 de persoane din toata tara, reprezentanti ai sindicatelor din toate domeniile, din mediul privat si din sectorul bugetar deopotriva.
Actiunile de protest vor incepe cu un miting organizat la Oradea, in data de 26 februarie 2011, data la care are loc si congresul UDMR. Actiunile de strada vor continua la nivel de judete cu marsuri si mitinguri de protest. Calendarul protestelor va fi publicat dupa ce va fi finalizat de comitetul de criza, in urma discutiilor cu filialele/uniunile judetene ale celor cinci confederatii.
In paralel cu actiunile de protest la nivel de judete, reprezentantii confederatiilor sindicale vor organiza intalniri cu grupurile parlamentare pentru a-i informa pe politiceni cu privire la punctul de vedere al lucratorilor si a le solicita acestora sa voteze pentru caderea Guvernului in cazul in care se va depune motiune de cenzura. Intalniri cu parlamentarii vor avea loc si la nivel local.
Pana la data 14 martie, sindicatele vor strange semnaturi in vederea declansarii grevei la nivel national.
La Bucuresti actiunile de protest vor avea loc in ziua in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe proiectul de Cod al Muncii si se va depune motiunea de cenzura. Va fi organizat un miting in fata Parlamentului, concomitent cu declansarea grevei de avertisment.
O a doua actiune va avea loc in fata Palatului Cotroceni, in ziua in care legea va fi transmisa catre Presedinte pentru promulgare. (sursa:Link)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Acum sa vedem solidaritaea romanilor, inclusiv noi fpss trebuie sa reactionam, pentru ca multe prevederi din viitor cod al muncii vor fi preluate in legislatia speciala pe care noi o avem, sau chiar vor fi aplicate avandu-se in vedere caracterul compelmentar al codului muncii. Vom avea surpriza ca ni se va solicita sa lucram suplimentar, bineinteles cu acordul nostru, iar daca vom refuza, ni se va imputa ca nu am atins obiectivele ce ni s-au stabilit si uite vom fi trecuti pe lista diponibilizatilor. Ex de cheite de genul acesta sunt foarte multe.Pot continua cele cu flexibilizarea munci gen detasari si delegari fara acordul angajatului, materie in care ANP este as , avandu-se in vedere portita lasata in legislatie de a imputerncici pe functii, portita de care uzeaza fara nici o problema.

euvreau spunea...

Cine nu va participa la aceste actiuni de protest...: va deveni SCLAV ... un sclav portocaliu!!! Pe ei, pe mamuca lor!!!!