luni, 3 ianuarie 2011

Structura clasificării ocupaţiilor în România-Agenţii de penitenciare în COR

În Monitorul Oficial nr. 0894 din 30 Decembrie 2010 a fost publicată Hotărârea privind aprobarea structurii Clasificării ocupaţiilor din România - nivel grupă de bază, conform Clasificării internaţionale standard a ocupaţiilor - ISCO 08.
Denumirea de “gardian de închisoare” a fost înlocuita în COR cu cea de agent de penitenciare. Astfel, conform HG 1352/2010 rămânem la clasa 541 a serviciilor de protecţie alături de poliţie şi pompieri sub codul “5413 Agenţi de penitenciare”.
E un pas, rămâne de rezolvat şi situatia ofiţerilor de penitenciare şi, de ce nu, a personalului contractual. Poate că nu contează prea mult având în vedere că există legi speciale, dar cum că asazisa protectie asigurată de apartenenţa la sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională se dovedeşte o iluzie crearea unei identitaţi profesionale proprii este o necesitate.

HOT 1352-2010

Sursa : FSANP

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mie pot sa-mi spuna si `lucrator la salubritate `(gunoier - pentru profani) avand in vedere cu cine ne halim sanatatea si nervii, numai sa ma plateasca!!!