sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Împuterniciri în funcţii de conducere : 233 !!

Stimate domnule director general

Va multumim pentru amabilitatea de a raspunde in cele din urma solicitarii FSANP referitoare la comunicarea situatiei imputernicirilor pe functii de conducere in anul 2010. Cele 233 de cazuri de imputernicire inregistrate doar in cursul anului 2010 ne indreptatesc sa revenim asupra solicitarii de a grabi organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de conducere vacante.

Folosim acest prilej, contatand ca ANP are in fapt o situatie a imputernicirilor – desi in mod eronat a comunicat ca este in imposibilitatea tehnica de a furniza aceasta informatie, pentru a va ruga sa precizati  
  1. numarul imputernicitilor care au avut cumulat o durata mai mare de 1 an (chiar daca a intervenit o intrerupere) pentru fiecare penitenciar si 
  2. numarul imputerncitilor care au primit aceasta functie desi fusesera respinsi in prealabil la un concurs de admitere pe acea functie pentru fiecare penitenciar in parte.
Aceasta informatie are caracter public si nu incalca dreptul la protectia datelor cu caracter privat si solicitam sa fie comunicata in termenul legal pentru comunicarea informatiilor cu caracter public. 

Precizam ca situatia imputernicirilor ilegale din cadrul ANP face obiectul dosarului nr. 9524/2/2009 aflat in faza recursului, iar aceste informatii sunt necesare pregatirii demersurilor judiciare necesare pentru inlaturarea acestei practici abuzive de transformare a imputernicirilor dintr-o exceptie motivata de situatii de urgenta intr-o regula a unei veritabile vasalitati.

Cu deosebita consideratie
---
Sorin Dumitrascu
Presedinte
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor
str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2 Bucuresti

Raspuns ANP - situatie imputerniciri 2010                                                               

5 comentarii:

Anonim spunea...

Hm,sapte doamne si toti sapte...

fpss spunea...

Profesionalismul celor imputerniciti este pus intotdeauna la indoiala atata timp cat nu au sustinut un concurs ptr. ocuparea functiei care este imputernicit. Acestia vor ramane vasali FOR EVER directorului care i-a propus si sustinut pe posturile dealfel bine platite ca imputerniciti iar despre legalitatea acestor imputerniciri nu are rost sa mai vorbim : instanta se va pronunta in acest sens.

AdMin spunea...

Cei 7(sapte) imputerniciti pe functii de conducere din Penitenciarul Bistrita sunt :

1. Subcomisar de penitenciare GAVRILAS OVIDIU 01.04.2008 - imputernicit in functia de Director adjunct penitenciar (siguranta si regim penitenciar)
2. Comisar sef de penitenciare HOGNOGI IOAN-MACEDON 01.05.2008 - imputernicit in functia de Director adjunct penitenciar (educatie si asistenta psihosociala)
3. Subcomisar de penitenciare BARNA DANIEL-MlTlCA - 01.07.2008 – imputernicit in functia de Sef serviciu I (logistica); 01.08.2009 - imputernicit in functia de Sef serviciu II (logistica)
4. Subcomisar de penitenciare MIRON CALIN-PAVEL - 01.05.2008 - imputernicit in functia de Sef serviciu I (siguranta penitenciara)
5. Subcomisar de penitenciare PIRCALAB MIHAI 01.05.2008 - imputernicit in functia de Sef serviciu I (educatie)
6. Inspector principal de penitenciare OUL IOAN 15.11.2009– imputernicit in functia de Sef birou (productie)
7. Subcomisar de penitenciare MUNTEAN DANIEL 15.07.2009 – imputernicit in functia de Sef de tura

Data care apare dupa nume este PRIMA IMPUTERNICIRE...dupa aceea : FARA NUMAR (cu unele mici intreruperi ca asa a venit dispozitia de SUS).

Anonim spunea...

Admin-ule,o vorba din batrani spunea : "unde-i LEGE nu-i TOCMEALA" ?!

AdMin spunea...

@30 ianuarie 2011, 15:14

LEGE Nr. 293 din 28 iunie 2004 *** Republicată
"ART. 55
(3) Ofiţerii pot fi împuterniciţi în funcţii de conducere în unitatea în care sunt încadraţi sau în care au fost detaşaţi. Împuternicirea pe funcţie se poate face pentru o perioadă de maximum 6 (şase) luni şi se poate prelungi, cu acordul scris al acestora, potrivit competenţelor, cu încă 6 (şase) luni. Ofiţerii beneficiază pe perioada respectivă de salariul pentru funcţia în care sunt împuterniciţi şi de indemnizaţia de conducere corespunzătoare funcţiei respective. Ofiţerii împuterniciţi îşi menţin salariile pentru funcţia îndeplinită şi indemnizaţiile de conducere avute anterior, dacă acestea sunt mai mari decât cele ale funcţiei pe care sunt împuterniciţi."

"TOCMEALA" se face intre unitati si ANP cu girul conducatorilor acestora.