vineri, 10 decembrie 2010

Se întâmplă în penitenciarele patriei...mai precis la GIURGIU.

Evaluarea de sfarsit de an, prilej de plata a politelor personale.
Evaluare profesionala de sfarsit de an, a personalului din unitatile penitenciare, se dovedeste a fi un bun prilej de plata a politelor personale. Nu conteaza realizarile de peste an ale personalului, evaluarea se rezuma la felul cum ai raspuns la comenzile sefilor. Este si cazul pseudo-sefei  de la interventie psihosociala din Penitenciarul Giurgiu, Mucioniu Ana-Maria care foloseste acest prilej pentru a se razbuna pe personalul din subordine pentru ca a avut curajul de as duce existenta ,cu demnitate, sub comanda acestei “doamne” cu multe frustrari. Pentru cei care inca nu au avut nesansa sa o cunoasca, va dam cate ceva din casa. Incepand cu complexe de inferioritate accentuate,  materializate printr-un dialog deficitar, indiferent de persoana cu care vine in contact, treceri bruste de la o stare de spirit la alta (ras-plans si invers; la propriu) si terminand cu adevarate crize de isterie, personalului de la SEAP i-a fost data sa vada o paleta variata de comportamente anormale ale acestei stimabile doamne.  Se parea ca d-na Mucioniu dadea semene ca-si revine dupa dusurile reci primite in ultima perioada: o taiere de la sporul de  50% ,facuta de catre directorul penitenciarului pentru relationare deficitara cu personalul unitatii si opozitia sindicatului de a i se prelungi imputernicirea , tot din aceste motive ( proasta relationare cu personalul, generarea de tensiuni atat in randul oamenilor din subordine cat si cu cei de la educatie- relevanta este criza de isterie pe care a avut-o in conflictul cu monitorul sportiv Tudor Florian, agentul educatie Udrea Nicusor , cu care nu a mai vorbit vreme de mai multe luni, conflicutul cu psihologii, asistentul social si agentul insotire,  din subordine care a fost musamalizat de catre buna prietena care o sustine si promoveaza, dir. adj. ed. Albu Mihaela) dar se pare ca nu. Stimabila doamna , care a facut imense eforturi de a parea normala, pregatea miseleste razbunarea. Este si de inteles la o astfel de persoana cu o asa personalitate.
Astfel ca la evaluarea profesionala a personalului din subordine nu a vrut sa tina cont de realizarile profesionale ale fiecarui subordonat ci a apreciat partinitor in functie de cine si cat a suparat-o in cursul anului. In cazul unui subordonat, cu care am stat de vorba, si care se pare ca a cam suparat-o pe doamna in cauza , aprecierea profesionala pentru anul in curs a fost ticluita cu mare grija, astfel ca functionarul venit din CO pentru o sarcina profesionala , i-a fost varata sub nas evaluarea facuta premeditat de catre d-na Mucioniu.

Continuarea articolului aici :  Sindicatul Fraternitatea Giurgiu

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa nu creada cineva ca aceste practici sunt numai la penitenciarul Giurgiu , sunt si la noi , si daca cineva crede ca aprecierile de serviciu de la noi sunt obiective atunci este in cel mai bun caz naiv sau credul sau traieste intr-o alta realitate. Este si la noi o practica (a unor frustrati) de a plati niste polite .