luni, 13 decembrie 2010

Pensionarii cu venituri peste 740 lei obligaţi să plătească CASS

Ordonanta de Urgenta nr. 107/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 830, din 10 decembrie 2010.
De la 1 ianuarie 2011 vor plati contributie la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, in valoare de 5,5%, inca doua categorii de persoane: pensionarii cu venituri peste 740 lei si cea mai mare parte din categoria revolutionarilor, cu exceptia revolutionarilor raniti si a celor raniti retinuti, potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial, vineri. Prin acest mod, Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate se va suplimenta cu aproximativ la 1,4 miliarde de lei.
Ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, a explicat ca, in cazul pensionarilor cu pensii mai mari de 740 de lei, contributia de 5,5% la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, se va aplica intregii sume.

De asemenea, Cseke Attila a declarat ca vor fi in continuare scutiti de la plata asigurarii de sanatate pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, copiii, tinerii, studentii, daca nu realizeaza venituri. In acelasi timp, vor fi in continuare scutiti de la plata asigurarii de sanatate pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, copiii, tinerii, studentii, daca nu realizeaza venituri. 
Sursa : Avocatnet

Niciun comentariu: