marți, 7 decembrie 2010

Legea pensiilor, adoptată de Parlament

Legea pensiilor, reexaminată la solicitarea şefului statului, prin care se stabileşte vârsta standard de pensionare de 63 de ani la femei şi de 65 de ani la bărbaţi, a fost adoptată, astăzi, de plenul Camerei Deputaţilor. Legea a fost adoptată, prin apel nominal, cu 172 de voturi "pentru". Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, după adoptarea Legii pensiilor, că s-a dat un vot "al responsabilităţii", apreciind că mulţi dintre parlamentari vor mulţumi când vor primi pensia.

"O să mulţumiţi mulţi de aici atunci când veţi ajunge să primiţi o pensie pentru faptul că alţi colegi au fost responsabili pentru ceea ce aveţi dumneavoastră dreptul să primiţi o pensie. O să ajungeţi la ziua în care o să mulţumiţi celor care au votat azi în acest fel", le-a spus Botiş deputaţilor. El a dat asigurări că nu va scădea pensia.

Deputaţii au adoptat un singur amendament la acest act normativ. Este vorba despre cel propus de preşedintele Băsescu şi care modifică vârsta de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. Deputaţii au respins, în schimb, toate celelalte amendamente propuse de Opoziţie.

Vârsta de pensionare a femeilor a fost motivul invocat de preşedintele Traian Băsescu atunci când a retrimis controversata lege în Parlament.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a susţinut în plen unicul amendament. Opoziţia consideră, însă, că Legea Pensiilor, în varianta actuală, este în detrimentul pensionarilor. Legea Pensiilor a fost retrimisă la Parlament pe 7 octombrie.
Sursa :  link

Niciun comentariu: