miercuri, 1 decembrie 2010

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la televiziunea Ziare.com.

Sistemul de penitenciare din Romania urmeaza sa fie imbunatatit prin intermediul mai multor proiecte care vor fi puse in aplicare in viitorul apropiat, a declarat chestorul Ioan Bala, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la televiziunea Ziare.com.
Pe lista figureaza constructia de penitenciare modulare, externalizarea mai multor servicii si o mai buna pregatire profesionala a angajatilor care sa ii ajute pe detinuti sa fie mai putin frustrati atunci cand sunt eliberati.

"Foarte multe ar trebui schimbate in sistemul penitenciar. Avem nevoie de o alta politica de resurse umane, de un alt mod de selectie de pregatire si incadrarea personalului, un alt tip de formare profesionala.

De asemenea, avem nevoie de o foarte buna colaborare cu cat mai multi formatori de opinie si de cei din societatea civila, deoarece misiunea noastra principala este ca cei care ies sa fie mai putin nemultumiti si mai putin violenti.

Altfel, exista sansa ca fiecare dintre noi sa fie victima. Vrem sa reducem numarul acestor frustrari si macar unei parti sa ii oferim sanse punctuale", a declarat chestorul Bala.

Inregistrarea emisiunii AICI
Sursa : Ziare.com

Niciun comentariu: