marți, 28 decembrie 2010

Adresa FSANP - Împuterniciri ilegale

Stimate domnule director general

Vazand adresa dumneavoastra nr.71345/DMRU/23.12.2010 prin care ne comunicati ca ANP nu detine situatia a imputernicirilor solicitata de FSANP datorita lipsei unui program informatic motiv pentru care, culmea incompetentei, solicitati aceasta situatie de la FSANP 
VA COMUNICAM CA 
tocmai ati depasit cele mai elementare limite ale bunului simt si ale unei relationari normale cu un partener de dialog social reprezentativ la nivelul sistemului penitenciar. Nici macar impiedicarea accesului la propriul sediu nu poate fi considerata un abuz atat de grosolan.

In ultimele luni am repetat aceasta solicitare de 3 ori, de fiecare data Directia Management Resurse Umane gasind de cuviinta sa amane raspunsul negativ timp de 30 de zile; la ultima solicitare dl Gheorghe Iftinca a mintit in repetate randuri afirmand ca solicitarea este in lucru si ca durata raspunsului este determinata de volumul mare de informatii de prelucrat. Apreciem acest comportament ca fiind neserios, abuziv si in contradictie cu obligatia de transparenta decizionala pe care o are ANP ca insititutie publica si ca angajator care se pretinde a fi onest si profesionist.

Va informam pe aceasta cale, si ne permitem sa subliniem pentru lamurirea dlui Gheorhe Iftinca - seful Directiei Management Resurse Umane din ANP, ca motivul solicitarii unei situatii de la ANP referitoare la imputernicirile care au depasit durata de 1 an si cele care au drept obiect persoane respinse la un concurs pentru functia pe care au fost ulterior imputernicite este acela ca in opinia FSANP ACEASTA OPERATIUNE ESTE ILEGALA raportat la prevederile legii 293/2004 repuplicata privind statutul functionarilor publici din cadrul sistemului administratiei penitenciare.

ANP prin semnatura dlui Iftinca, atunci cand si-a asumat prelungirea peste termenul maxim de 1 an cu acea "pauza de 2 zile" si-a asumat anularea a mii de acte administrative pentru lipsa de calitate a semnatarului imputernicit ilegal. Instanta va constata aceasta situatie de fapt in orice litigiu, indiferent ca este vorba de angajati in litigii de munca sau terti in relatiile contractuale. Aceasta abordare, in contextul amanarii nejustificate a scoaterii la concurs a posturilor vacante, este iresponsabila si aduce deservicii insititutiei ale carei interese le reprezentati.

In consecinta va reiteram solicitarea noastra de a ne pune la dispozitie situatia imputernicirilor in conditiile deja aratate in adresele anterioare. Daca considerati necesar si util FSANP poate sa-si asume sarcina realizarii acestei situatii a imputernicirilor cu conditia transmiterii deciziilor de personal pe care le gestioneaza DMRU. Va asiguram ca se poate face si fara program informatic daca exista bunavointa.

Cu deosebita consideratie
---
Sorin Dumitrascu
Presedinte
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor
str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2 Bucuresti
mobil (+4) 0740 008 889
fax (+4) 0318 166 842

Adresa imputerniciri 27 12 2010                                                                 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aveti si voi rabdare domnilor ca mai sunt unii care mai trebuie sa-si completeze ``studiile`` cu cate un spiru ca sa fie compatibili cu functiile la care aspira si care le-au fost promise cu limba de de plecare de catre stiti voi cine.Asta e, cum zice si vorba ``prost sa fi,noroc ca esti``

Anonim spunea...

E bine că se așteaptă să termine studiile. Prin 2006 - 2007 se făceau împuterniciri și celor fără studii. Așa că stați liniștiți, acolo e penalul. Ghiciți cine coordona resursele umane din sistem pe vremea aceea? Ați știut, foarte bun răspunsul, ... bineînteles că domnul Dumitrașcu.