miercuri, 22 decembrie 2010

Acces interzis

ANP s-a gandit ca rezolva problemele salariatilor daca limiteaza accesul la sediul sindicatelor. Recent, intr-o explozie de entuziasm, a decis ca se vor aplica si in cazul activitatilor sindicale regulile privind accesul in penitenciare. Pentru acest motiv Ioan Bala este deja in faza de cercetare penala, avand in vedere ca in octombrie 2010 s-a gandit dansul sa nu permita accesul la sediul FSANP fiind informat – dezinformat domnia sa ca se va intampla nu stiu ce cataclism si lovitura de sediu.
I-am remintit in numele FSANP si al bunului simt ca impiedicarea activitatilor sindicale constituie infractiune. Sper ca la un momement dat o sa priceapa, altfel risca sa se faca iar de ras si sa stea singur inchis in ANP.
De precizat ca ANP se refera explicit la acces la sediu nu la controlul cu prilejul accesului, procedura aplicabila si in prezent si respectata intocmai de persoanele care au acces la sediul sindicatelor. In mod sigur n-o sa acceptam asa o magarie.
PS. Ieri am fost informati de catre MJ ca ordinul care permitea plata sporului de confidentialitate pe 2010 a fost semnat, iar azi va fi la ANP si va putea fi pus in aplicare.
From: Sorin Dumitrascu
Reply-To:
Date: Wed, 22 Dec 2010 08:04:04 +0200
To: cabinetanp@dgp.ro
Subject: {FSANP} Acces la sediul organizatiilor sindicale
Stimate domnule director general
Avand in vedere adresa dumneavoastra nr. 727/16.12.2010 prin care ne comunicati ca ANP nu va mai emite permise de acces datorita abrogarii Deciziei nr. 708/2006 urmand ca accesul membrilor si colaboratorilor FSANP sa se faca conform regulilor privind accesul in unitatile penitenciare, va comunicam ca:
  1. Accesul la organizatiile sindicale se face conform regulilor privind accesul la organizatii sindicale si orice incercare de a impiedica desfasurarea activitatilor sindicale constituie infractiune, motiv pentru care sunteti deja in faza de cercetare penala;
  2. FSANP sau, dupa caz, conducerile sindicatelor afiliate vor elibera permise de acces pentru sediul FSANP, respectiv al sindicatelor afiliate, pentru persoanele care ocupa functii de conducere in organizatiile sindicale si colaboratori;
  3. Conducerea FSANP sau, dupa caz, conducerea sindicatelor afiliate va decide cine are acces la sediul organizatiilor sindicale.
(…)
Pentru conformitate, precizam ca potrivit art. 53 din Legea sindicatelor nr. 54/2003 impiedicarea exercitiului dreptului de libera organizare sau asociere sindicala constituie infractiune. Deasemenea va reamintim ca infractiunile de abuz in serviciu sunt incriminate si pedepsite de Codul Penal. In eventualitatea unor astfel de situatii FSANP isi rezerva dreptul de a esiza organele competente.
Cu deosebita consideratie

Sorin Dumitrascu
Presedinte
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor
str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2 Bucuresti
mobil (+4) 0740 008 889
fax (+4) 0318 166 842
www.fsanp.ro

Adresa ANP permise de acces                                                                    

Sursa : FSANP 

Niciun comentariu: