duminică, 14 noiembrie 2010

Condamnat la patru luni cu suspendare

Tribunalul Constanţa a dat, ieri, sentinţa în dosarul în care fostul gardian de la Penitenciarul Poarta Albă, agent şef adj. Nicolae Mureşanu, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi introducere a obiectelor interzise în penitenciar. El a fost condamnat la patru luni cu suspendare, dar sentinţa nu este definitivă. Potrivit rechizitoriului, pe 8 iulie, fostul gardian a fost prins de colegii lui în timp ce încerca să introducă în incinta închisorii un telefon mobil şi un flacon de parfum. Conform anchetatorilor, Nicolae Mureşanu ascunsese celularul şi parfumul, care ar fi urmat să ajungă în posesia unui deţinut, în lenjeria intimă. Din cercetări a reieşit faptul că gardianul urma să primească recompensa bănească prin Western Union. Procurorii spun că bărbatul introducea în mod repetat aparate telefonice mobile în interiorul penitenciarului pentru uzul ilegal al persoanelor private de libertate, tulburând bunul mers al sistemului penitenciar. „Noi aveam deja informaţii că va încerca să-i ducă unui deţinut aparatul acela, aşa că l-am supravegheat cu atenţie. După ce au găsit telefonul mobil asupra lui, colegii l-au condus într-un birou. În drum spre încăperea respectivă, gardianul a încercat să arunce telefonul, dar nu a reuşit”, declara, la acea dată, cms. şef Gelu Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă. După ce a fost prins în flagrant, angajatul penitenciarului şi-a dat demisia. Anchetatorii nu au reuşit să afle de la Mureşanu numele deţinutului care urma să intre în posesia telefonului.
Sursa:aici

5 comentarii:

Anonim spunea...

Eu zic ca primeste ce a meritat.
Daca unii ca el trebuie sa-ti asigure spatele in anumite situatii,mai bine lipsa..

Anonim spunea...

Chiar daca salariile acestea "nesimtite" au fost taiate cu 25%, gestul fostului nostru coleg este impardonabil.

Anonim spunea...

Haida de!Ia uite unde stau lupii moralisti.Norocul vostru ca lucrati la Bistrita.daca ati fi fost in alta parte tare mi-e teama ca nu ati mai fi vorbit asa.Incoruptibililor ce sinteti !

Anonim spunea...

@14.11/22:48
Sa inteleg ca iti pare rau ca lucrezi la Bistrita si nu poti fi corupt din cauza asta ,sau e doar un `omagiu` subtil adus echipei manageriale..
Pe de alta parte denigrezi cea mai mare parte a lucratorilor de la celelalte penitenciare.

Dobre spunea...

Dragă anonoim (22:48)nu nega, te rog, că sunt totuși oameni incoruptibili, oameni care nu vor să se combine. Eu recunosc că nu ma combin de 17 ani și ceva, de frică. Sunt responsabil față de familia mea, și pentru cei ce pot să înțeleagă,față de Dumnezeu. Nu pot să le aduc azi mai mult alor mei și să risc să-i las mâine fără mine. Nu cred că are importanță motivul pentru care nu o faci , ci pur și simplu e bine să știi să spui NU, chiar dacă în jurul tău sunt mii de lupi moraliști, și nu mă rtefer aici la colegii care au comentat aici ci mă refer la adevărații corupți ai sistemului, la acei împuterniciți, cei puși serios și parcă disperat pe căpătuială. Mă refer aici la aceia care stau astăzi la masă cu interlopii iar mâine vor să stai în poziție de drepți în fața lor, și să ai pantofii lustruiți căci altfel faci sistemul de râs.