joi, 11 noiembrie 2010

Comisia de disciplină. . .

 Prin adresa nr.40210/PBBN/08.11.2010 , domnul director ne solicita să  desemnăm  2(doi) membrii titulari  şi un membru supleant în cadrul comisiei de disciplină , deoarece mandatul actualei comisii expiră. Din partea sindicatului nostru au fost desemnaţi să facă parte din comisia de disciplină următorii colegi :

Membrii titulari :

1.  Ag.sef.principal  SÎRB  VASILE
2.  Ag.sef.principal  NEAGOŞ  GHEORGHE

Membru supleant :

1.     Ag.sef.principal  DOBROIU  ADRIAN

Propunerea  “Sindicatului Salariţilor Penitenciarului Bistriţa”  în ceea ce priveşte desemnarea ca şi preşedinte al noi comisii de disciplină este a domnului subcomisar de penitenciare LACATÎS  PLATON  MARIUS,  iar  supleantul acestuia,  domnul subcomisar de penitenciare TĂTAR  DINEL.

De asemenea conducerea unităţii a propus pentru preşedinţia noi comisii de disciplină pe următorii colegi :

1.     D-nul subcomisar de penitenciare TĂTAR  DINEL
2.     D-nul comisar şef  Hoza Dorel supleant

Propunerea conducerii unitaţii în ceea ce priveşte ceilalti doi membrii titulari sunt:

1.     D-nul ag.sef.principal  CÎRCU  DANIEL
2.     D-nul insp.sef  OUL  IOAN

Membru supleant : 
D-nul ag.sef.principal  NEGRU POMPEI

ORDINULUI  Nr. 2856/C din 29 octombrie 2004 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de constituire, organizare şi desfăşurare a activităţii comisiilor de disciplină din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi din unităţile subordonate: 
ART. 2
(1) Comisia de disciplină este formată din presedinte si 4 membri titulari.
(2) Pentru fiecare comisie de disciplină se vor desemna un presedinte supleant si cel puţin 2 membri supleanţi.
ART. 3
(1) Membrii titulari ai comisiei de disciplină sunt desemnaţi astfel:
a) 2 membri, de către conducătorul unităţii, inclusiv dintre funcţionarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Justiţiei;
b) 2 membri, de către organizaţia sindicală reprezentativă a funcţionarilor publici din cadrul unităţii.
ART. 4
“Desemnarea presedintelui comisiei de disciplină si a supleantului acestuia se face de către conducătorul unităţii, în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative ori a funcţionarilor publici din unitate, dacă acestia nu sunt organizaţi în sindicat. Presedintele supleant al comisiei de disciplină nu se desemnează din rândul membrilor titulari sau al membrilor supleanţi.”

OMJ 708 din 8 martie 2010 publicat în Monitorul Oficial 171 din 17 martie 2010 

   "Art. 7. - (1) Poate fi desemnat presedinte al comisiei de disciplina un functionar public definitiv care indeplineste urmatoarele conditii:

   a) are gradul profesional de cel putin subcomisar de penitenciare;
   b) are, de regula, studii superioare juridice;
   c) se remarca prin probitate si integritate morala, precum si prin competenta profesionala;
   d) nu se afla in una dintre situatiile de incompatibilitate prevazute la art. 6 alin. (2).”
       

38 de comentarii:

Anonim spunea...

Stapâne, stapâne,
Îţi cheamă ş'un câne
Unu ascultător şi neiertător,
Ca să mi înşface si sa mi rupă...

Anonim spunea...

FI-var naravul al dracului cu propunerea voastra de membru, ca nici aici nu putem scapa de acest arogant. Chiar nu se tine cont de acel alineat unde specifica, ca membrii comisiei trebuie sa aiba o moralitate recunoscuta? Eu sunt de parere ca atat Carcu cat si Negru se afla in conflict de interese din moment ce ei furnizeaza informatiile (unele) si tot ei sunt numiti sa le judece

Anonim spunea...

Propunerea conducerii:sifoanele sifoanelor,sughi bughi.hoza,circa,fekete &mr.egs is baietasi de baietasi,toti sint cu o moralitate "beton" niste cumetri fara pata,ghioceii ghioceilor.Halal membrii.la amanet cu ei !!! HUO ! HUO!HUIDEO MA!

Anonim spunea...

FOARTE BUNA PROPUNEREA SINDICATULUI,LA FEL SI A DIRECTORULUI CU EXCEPTIA SUPLEANTULUI LA PRESEDINTE.

Anonim spunea...

Corect ar fi fost sa fie si cineva de la administrativ sau noi nu contam ca doar ``paza-i baza``!! Macar asa de ochii lumii.
Parerea mea....

Anonim spunea...

Domnule director,stiu ca cititi blogul, desi a-ti declarat ca nu o sa-l mai accesati, asa ca va dau un sfat:
Nu va face bine sa numiti aceste unelte in comisia de disciplina care va executa orice ordin "intocmai si la timp", ci mai degraba s-ar potirvi sa va bazati pe niste oameni cu scaun la cap, care la o adica, v-ar putea consilia si pe dumneavoastra in luarea unor hotarari, caci in ce va priveste, cam stim cu totii ca va cam aruncati cu capul inainte cand vine vorba de a acuza pe cineva

ali baba spunea...

Propunerile conducerii sunt "beton" ,nici nu se puteau alege alte sifoane, "Trei Doamne si toti trei ".Acestia sunt sifoane cu state grele in serviciul de "informatii interne" :). Negru si Carcu au mai colaborat si in trecut si au facut treaba buna ( au reusit prin declaratiile lor sa fie dat un coleg afara ). Buna comisie ati ales stimata conducere. Acestia doi din punctul meu de vedere nu merita nici macar sa fie scuipati deoarece pentru asta ar trebui sa ma uit la ei si eu nu vreau sa-i vad (nu ma uit la rah..i). Dar in cazul lui Tatar e alta problema, la el este o chestiune de familie . Se ajuta unul pe altul adica se informeaza reciproc ( sa ne aducem aminte de "celebrul" caz LEONI ) ,rezolvat datorita bunei colaborari intre sotii Tatar .Daca acestea sunt propunerile conducerii atunci avem o problema .

Prapaditul spunea...

@11 noiembrie 2010, 22:19
Stai linistit(a), nu este nevoie sa fie propus nimeni de la administrativ in aceasta comisie de disciplina deoarece la ad-tiv nu se greseste, iar daca se intampla acest lucru va „urecheaza” cineva asa de ochii lumii. Si pana la urma nu aveti de la ad-tiv pe OULET(a avut grija directorul), care o sa fie impartial, o sa fie intruchiparea corectitudinii si aplicarii intocmai a prevederilor legale alaturi de alti doi „stimati si iubiti” colegi din puscaria noastra(Negru&Circu). Cred ca directorul nu a dormit nopti intregi de grija comisiei de disciplina si uite ca nu a facut cearcane, ba mai mult dupa „indelungi deliberari” a si gasit oameni de seama. Felicitari iubitule nostru conducator pentru „inspiratele” propuneri pe care le-ati facut, o sa fiti mai „venerat” si mai „respectat” de-acum incolo.

Bezmeticul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
50% spunea...

LINISTE, BA ! Ce tot dati in unul si altul pe blogu asta, ce ati vrea sa faceti voi din comisia de disciplina?! Pune-ti mana si munciti, respectati regulamentele si nu o sa ajungeti nici unu in comisia de disciplina. Domnu DIRECTOR sa stiti ca ati procedat foarte bine numindu-i pe d-nul NEGRU si d-nul CIRCU membri in comisia de disciplina (sunt cei mai destoinici si respectati oameni din unitate). Cat despre p(r)ostacii acestui blog va mai spun o singura data: LINISTE, BA! Ca de nu va bag in comisia de disciplina.

Anonim spunea...

@ Prapaditul matinal
Propun atunci sa-i spunem ``Comisia de disciplina pentru operativ``,pentru ca doar voi munciti si sunteti pasibili de a comite graseli.
Esti sigur ca Oul este la ad-tiv?
In legatura cu propunerea sindicatului pentru presedinte toata stima,iar despre ceilalti nu ma pronunt(sunt ai vostri...).

Anonim spunea...

BA 50% tu ori maninci rahat cu,cupa de la excavator ori furi curent la greu!BA ciuha,tu vezi ce scrii?Ia regulamentul ala in mina,dute la privata si sterge-te cu el la partea dorsala.Mare pupator de dosuri o mai plamadit mumata,cum dracu te rabda pamintul asta?

Anonim spunea...

@12 noiembrie 2010, 08:04
BA DASTEPTULE, BA LINGUSITORULE (a se vedea pupincurist) sa te fereasca al de sus sa ajungi in comisia de disciplina si sa-l vezi pe CIRCU ca va tine cont de prezumtia de NEVINOVATIE si ca TATAR va fi impartial si nu va pune in aplicare ceea ce ia inoculat directorul in biroul lui inainte de-a prezida lucrarile comisiei. Nu vedeti ca acest „domn” CIRCU nu mai vorbeste cu nimeni (numai cu conducerea)ca vezi doamne daca vorbeste cu careva trebuie sa-l „mazileasca” dupa aceea (vorba lui), este EVIDENT faptul ca directorul incearca din rasputeri sa aiba CONTROLUL comisiei de disciplina si cum poate REUSI acest lucru : propunand oameni care-i sunt LOIALI si care nu-si „permit” sa puna la indoiala grandioasele decizii ale domniei sale. Hai, ca nu suntem cu totii veniti cu pluta la parnaie si nu suntem cu totii manipulati de catre vreun „X” sau „Y”.

Anonim spunea...

@12 noiembrie 2010, 08:37
Hai fa, chiar asa? Cum crezi mata ca te-ar ajuta intr-un fel sa fie cineva de la ad-tiv membru in comisia de disciplina? Hai arunca-te cu o explicatie plauzibila! Nu a spus nimeni ca ad-tivul nu lucreaza (nu incerca sa INVRAJBESTI ostenii intre ei ca nu o sa-ti iasa)REALITATEA este ca operativul (pazistii)intotdeauna sunt vazuti altfel decat ad-tivul si acest lucru tot din cauza unuia ca tine care incearca sa bage zinzanie intre sectoare. Adevarul este ca pe cei care lucreaza direct cu hotul nu-i vede nimeni (numai in comisiile de disciplina)si nici chiar super-directorul nu da doi bani pe ei.

Anonim spunea...

@Anonim 09:09
Constat (fara surprindere...) ca n-ai inteles mare lucru...
Nu era vorba de a fi sau nu ``aparat`` de cineva de la ad-tiv ci doar de un principiu al respectarii proportionalitatii de reprezentare al sectoarelor de activitate din unitate chiar si in comisia de disciplina..Mai spune odata ca nu zice nimeni ca nu lucreaza cei din administrativ,asculta-i mai bine pe cei din jurul tau.... Cat de spre invrajbirea bravilor ``osteni`` NO COMENT!!:):):) Despre cum sunteti sau nu vazuti, nu crezi ca aveti si voi partea voastra de vin?
Loviti in Carcu doar pentru ca va pune la treaba[lasand la o parte caracterul omului:):)].
P.S. Cum sau facut propunerile si cati membrii de sindicat au fost consultati?

Masochistul spunea...

1.Lacatis M - ok (pregatire juridica, tip obiectiv, impartial)
2.Tatar D - 1/2 ok (avand in vedere afinitatea pe care o arata vizavi de director)- ar avea posibilitatea sa demonstreze ca se poate delimita de unele sugestii "binevoitoare".
3.Hoza D - fost pensionar, activ, viitor pensionar (mentalitate invechita, metehne vechi)
4.Circu D - Terminator, inadaptabil, necomunicativ (perfect din partea conducerii)
5.Oul - atata timp cat comisia de disciplina PRODUCE si isi indeplineste planul 100% este performanta (perfect din partea conducerii)
6.Negru P - Inselator, perfectionist in arta "periajului", viitor sef la plutonul escorte, pretenar cu sefu-tii (perfect din partea conducerii)

PS. Se pare ca directorul prin unele propuneri vrea sa-si demonstreze PUTINTA, CONTROLUL si sa arate ca el : POATE !!

Anonim spunea...

Erata la comentariul de la 09:36
Parte de VINA,nu de VIN!!!:):):)

Anonim spunea...

Domnule administrator pe viitor mai `rarut` cu articolele despre salarizare si pierderea locurilor de munca daca vreti ``Rating``!
Vezi nr. de comentarii la ultimele doua articole anterioare:):)

Anonim spunea...

@12 noiembrie 2010, 09:36
BA (tu,dumneata,dumneavoastra)daca muncesti numai daca te pune cineva la treaba inseamna ca ai o problema, pe care va trebui sa o rezolvi cat mai repede posibil facand abstractie de caracterul pe care-l ai (aveti). Treaba nu ti-o faci la serviciu de frica, ca vezi doamne vine Circu (mare sef - sef de schimb)si vai, vai, vai ce-o sa muncesc atunci : ESTI PENIBIL, ZAU !Daca nu stii sau daca nu crezi, marea majoritate a colegilor mai au constiinta si fac tot posibilul sa se achite de sarcinile pe care le au de indeplinit indiferent cine "roieste"in jurul lor. "Domnia" sa Circu este sef de schimb, nu trebuie altceva decat sa-si indeplineasca atributiile prevazute in fisa postului si sa-si respecte colegii in totalitatea lor inclusiv pe cei de pe schimbul pe care isi desfasoara activitatea. Ziua este sef de schimb iar seara prin grija deosebita pe care i-o poarta BF este super titularul supraveghetor pe sectia de detinere, in conditiile in care supraveghetorul titular nu lipseste(cine il favorizeaza?). Atunci imi pun intrebarea fireasca : la ce mai foloseste statul de functii, cand un domn ofiter isi permite sa roteasca cum vrea el oamenii in posturi, s-au semnat fisele posturilor in care se prevede fiecare ce indatoriri si interdictii au, dar oooooo, am uitat: era vorba despre "super-agentul" unitatii noastre care poate efectua serviciul in orice post. Poate intr-un final BF o sa-i completeze fisa postului domnului cu pricina, si-o sa-i faca fisa postului 10 in 1(una). Asa ca LASANEEEEEEEE si savureaza-ti cafeaua in continuare, pana nu vine sefu tau.

AdMin spunea...

@12 noiembrie 2010, 10:17

Este o REALITATE a ceea ce trăim azi în România..."rating-ul" şi-l face guvernul BOC.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

@10:43
Din pacate iar ai inteles pe alaturi[ce surpriza:):)!!!] Bine ca te-ai ``racorit`` un pic cu Circu.

Anonim spunea...

@12 noiembrie 2010, 11:05
Nu ma "racoresc" cu nimeni si fiecare are o anumita capacitate de intelegere, fiecare avem o anumita abilitatea de-a comunica, fapt pentru care suntem atat de diferiti.Asa cum poate stii, sunt unele persoane care nu pot fi agreate din diverse motive : tampiti, avari,inabordabili, necomunicativi si nu poti trece pe langa acestia fara sa nu devii "ofensiv" fara sa nu spui ceea ce simti, chiar cu riscul ca persoana respectiva sa se supere (asta e).

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Pe Hoza il cauta omu' cu pensia,da el ii la puscarie.Dute mai nene si vezi-ti linistit de pensie si lasa-n colo comisiile de disciplina,ca ti-ai trait traiul si ti-ai mincat malaiu'.
Cit despre Tatar, ce mai? Ce-i fost si ce-ai ajuns?
Oul?Asta,acum vorbeste singur la greu,d-apoi daca mai ajunge si in comisie!?
Circu?Un zero barat.Multimea vida!Caca-n drum si fuge-n tufa!
Fekete?Un prea plecat ghiocel ce se leagana in bataia vintului.
Aloo !Conducerea !i-ati uitat pe Butur si parapsiho Opris.(oare care e Chip si care e Dale?)

Masochistul spunea...

"BA, LINISTE ce naiba!"S-a trezit blogul asta asa dintr-o data, era cazul!! AdMin-ule, fa reglajele necesare la spatele ala si hai la lucru daca vrei sa ai ce scrie pe blog, ca se vede treaba ca palmasii (postacii) au chef de scris iar subiectele fierbinti sunt in puscarie dar trebuie "culese" si redactate. In rest: SANATATE MAXIMA si sa ne vedem cu bine !

AdMin spunea...

@12 noiembrie 2010, 19:24
Mulţam pentru urări... :) :)

Anonim spunea...

O observatie in legatura cu propunerea nr.2 a sindicatului la `titulari`.
La analiza in comisie a lui Mircea F., care a fost atitudinea nominalizatului, referitor la `exemplul` care trebuie dat celor care `calca pe alaturi?!?!

Anonim spunea...

Dumnezeu cu mila lui, ce sa mai zicem acum?! Daca acestea sunt standardele dupa care se ghideaza directorul la numirea oamenilor in anumite comisii, trebuie sa spun ca si dansul are o problema (mai noua,mai veche), deoarece se stie foarte bine ce "rating" au colegii numiti de dummnealui in multimea de gardieni din unitatea noastra (daca voi nu-i vreti, ei va vor).

Anonim spunea...

@14 noiembrie 2010, 20:27
Atitudinea "ghiocelului" si a regretelor tarzii :(

PS.Unii se trezesc vorbind, dupa care incep sa "rumege" ceea ce au vorbit.

Anonim spunea...

@ 20:33 Vad ca prinzi repede neologismele(ex. rating)-:):):)
@20:56 Adica intai te impusca pe stadion si dupa ce `rumega` regreta???

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Din fericire nu a fost "impuscat" nimeni, insa din greseli avem multe de invatat (chiar si cei neprihaniti ca tine).

Anonim spunea...

@21:35 Invatam din greselile noastre insa pe banii altora,ti se pare corect?

Anonim spunea...

@21:35 Si sa mai sti ceva: nu sunt nici pe departe neprihanit:):):)!!!!

Anonim spunea...

Nenea adminu` TIME OUT,ca mintile sunt deja infierbantate si discutia degenereaza...
Nu de alta da` ai prea multe comentarii de sters...

Anonim spunea...

@ 14 noiembrie 2010, 20:27
Lasa ca-l stim noi si pe domnul Vadim, ca un pic daca nu-i iese lui socoteala, ii instare sa-i impuste si pe cei ce reprezinta sindicatul

Anonim spunea...

Acu` daca am terminat cu nr. 2,pe cine mai analizam?:):)