vineri, 6 august 2010

Trei gardieni de la Penitenciarul Galaţi au fost reţinuţi în legătură cu moartea suspectă a unui deţinut

Potrivit unui comunicat remis joi de Parchetul General, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus reţinerea subcomisarului de la Penitenciarul Galaţi Cătălin Ghibea, pentru complicitate la omor calificat, precum şi a gardienilor Bucur Codrean şi Nicu Chiriac, pentru omor calificat.

Din probele strânse de procurori până în prezent a rezultat că, în noaptea de 3 spre 4 iunie, subcomisarul Ghibea era şef de tură în cadrul serviciului de pază al Penitenciarului Galaţi. În această calitate, Ghibea le-a permis gardienilor Codrean şi Chiriac, angajaţi ai aceluiaşi penitenciar, să îl imobilizeze pe deţinutul Constantin Sandu.

Potrivit probelor strânse de anchetatori, cei doi gardieni l-au lovit de mai multe ori pe deţinut cu pumnii, picioarele şi bastoanele în zona toracică, în zona feţei şi a picioarelor. Urmare a violenţelor exercitate, victima Constantin Sandu a decedat în cursul zilei de 4 iunie, potrivit anchetatorilor.

De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că subcomisarul Ghibea nu a intervenit pentru a opri violenţele gardienilor, iar la predarea serviciului în procesul verbal de "predare – primire" nu a menţionat că ar fi avut loc vreun eveniment în timpul executării serviciului de pază, susţin procurororii.

În cauză cercetările sunt continuate pentru a se stabili toate împrejurările şi toate persoanele implicate. Cei trei au fost aduşi în faţa judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă pe 29 de zile. Agenţii sunt acuzaţi de omor, iar subcomisarul de complicitate la omor.

Sursa : http://www.realitatea.net/un-subcomisar-si-doi-gardieni-retinuti-in-cazul-mortii-unui-detinut-de-la-penitenciarul-galati_726725.html

5 comentarii:

Anonim spunea...

daaa...sigur niste " animale"...dar hotii astia imputiti ca ne distrug sanatatea si pierdem ani ca sa ii slujim pe ei pe un salariu de vanzator de ziare cum este ....si suntem condusi de niste incompetenti...nu trebuia sa il omoare intradevar dar 80 la suta merita batuti ca niste caini zilnic ...

Anonim spunea...

De partea cui e dreptatea in acest caz ne putem doar inchipui pt. ca nu am fost de fata la ce sa petrcut acolo.Putem spune doar sa spunem PACAT.Pacat ca a murit un om ,pacat ca alti 3 s-ar putea sa plateasca.

Anonim spunea...

@ 13:23/o6 august
Ai ajuns vedeta ``anonimule`` ,desi ai cam exagerat cu ritmicitatea si procentul celor care ar trebui ``reeducati``cu cea mai veche si sigura metoda!!
Daca ai fi putin mai moderat ,in loc sa te blameze, te-ar lauda colegii din alte penitenciare...

Corneliu Riegler spunea...

"80 la suta merita batuti ca niste caini zilnic"

În sistemul penitenciar românesc lucrează şi foarte multţi oameni sadici şi pentru care salariul nu este stimulentul cel mai important, ci torturarea unor oameni lipsiti de apărare.
Cum în Româania tortura este aproape legalizată aceste specimene care afirmă că: "80 la suta merita batuti ca niste caini zilnic" de regulă îşi obţin satisfacţia gratis, fără să plătească.
Scopul penitenciarului este să reeduce, dar pentru asta îţi trebuie oameni cu mult creier (mă refer la gardieni).

Constantin Sandu era închis pentru că a comis furt.
Cel pe care l-au omorat furase ceva de mancare. Cei care il pazeau (ucigasii) s-au dovedit a fi criminali şi torţionari. De multe ori oamenii în uniformă sunt infractori mai mari decat cei pe care ii pazesc. Inchisorile din Romania sunt pline de amarati care au furat o paine, o gaina sau chiar rufe de pe franghie. Cei care au jefuit tara sunt liberi.

Încercaţi să judecaţi obiectiv:

a) furtul calificat
b) omorul deosebit de grav combinat cu tortură.

Corneliu Riegler spunea...

Cu ce au fost mai buni gardienii dragi anonimi?