luni, 2 august 2010

Disponibilizări la Ministerul Administraţiei şi Internelor ?

BUCURESTI (MEDIAFAX) - Reprezentantii "Pro Lex" sustin ca ministrul Internelor, Vasile Blaga, i-a asigurat, in intalnirea de joi, ca nu vor fi dati oameni afara, ci mutati in structurile operative unde este deficit de personal, acestia fiind pusi sa decida daca sunt de acord cu relocarea pana la sfarsitul anului.
Vicepresedintele Sindicatului "Pro Lex", Marius Idita, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca ministrul Vasile Blaga, seful Departamentului de Siguranta si Ordine Publica, Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane, Petre Toba si seful Politiei de Frontiera, Ioan Buda, le-au promis sindicalistilor, la discutiile care au avut loc joi, ca niciun angajat al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) nu va fi dat afara, ci mutati la structurile unde nu este personal suficient.
Angajatii care sunt in situatia de a fi relocati vor fi pusi sa aleaga daca vor sa fie mutati la alte structuri, altfel vor fi disponibilizati, a spus Marius Idita.
Reprezentantii MAI si cei ai sindicatelor se vor intalni din nou saptamana viitoare, pentru a pune la punct criteriile de evaluare a personalului Ministerului, in urma careia se va hotari cine va fi mutat in alta structura.
Vicepresedintele "Pro Lex" a mai spus ca in urmatoarea perioada va avea loc o debirocratizare in toate institutiile MAI, astfel incat "sa nu mai fie sefi peste sefi".
Liderul sindical a spus ca au fost descoperiti aproximativ 50 de politisti la nivel national care si-au luat concediu fara plata si au plecat sa lucreze in strainatate.
"Si acestia vor fi mutati in structurile operative unde nu este personal suficient, iar daca refuza, vor fi dati afara", a precizat Idita.
Vicepresedintele "Pro Lex" a adaugat ca ministrul Vasile Blaga le-a spus sindicalistilor ca se va face o diferentiere intre ceea ce inseamna operativ si neoperativ si in privinta remuneratiei, astfel ca angajatii din neoperativ nu vor mai primi sporul de periculozitate.
Seful Directiei de Informare si Relatii Publice din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Alina Ienciu, declara, in urma cu aproape doua luni, ca nu s-a impus, inca, un numar de posturi care urmeaza sa fie desfiintate din institutie si ca, oricum, oamenii vor fi transferati unde este nevoie.
Alina Ienciu preciza ca unele posturi vor fi desfiintate, dupa cum a anuntat si ministrul Vasile Blaga in repetate randuri, pentru a se evita suprapunerile in aparatul ministerial. Ea sublinia ca nu s-a stabilit, deocamdata, un numar si nici nu s-a impus o anumita reducere.
Reprezentanta MAI explica, totodata, ca aceste posturi desfiintate nu inseamna concedieri propriu-zise, ci o relocare a angajatilor institutiei, un transfer acolo unde este nevoie de personal, anume la structurile de arme.
De altfel, ministrul Administratiei si Internelor declara ca trebuie regandit intreg aparatul ministerial, astfel incat sa fie eliminate suprapunerile structurilor, el precizand ca sunt 16 zone din institutie unde se pot face economii importante.
Ministrul Blaga spunea ca, in prezent, nu se mai fac angajari in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) decat din randul absolventilor institutiilor de invatamant subordonate.
Blaga sublinia ca trebuie regandit intreg aparatul ministerial, astfel incat suprapunerile intre structuri sa fie eliminate, dupa ani buni.

Sursa : http://www.prolex.ro/?cat=463

7 comentarii:

Anonim spunea...

"se va face o diferentiere intre ceea ce inseamna operativ si neoperativ si in privinta remuneratiei, astfel ca angajatii din neoperativ nu vor mai primi sporul de periculozitate" - acest lucru trebuia sa se intample de foarte mult timp si in puscariile noastre, acum nu ne mai diferentiaza nimic : operativul fata de administrativ (doar zambetul)!

Anonim spunea...

@ 17:39 Nu faci diferenta intre operativ si munca in contact cu p.p.l-ul!De ce oare ?!
Esti probabi un``operativ``din foisor, cu zambet tamp, care vine pe sectie doar ca sa-si completeze norma la orele de somn?

Anonim spunea...

@ 2 august 2010, 20:17

In contact cu ppl-ul? Pai tocmai aici e problema : cei care vad ppl-ul numai in poza de ce sa beneficieze de acest spor? Da, sunt un frustrat de la operativ, cu un "zambet tamp" de greata cand te vad pe tine cum iti bei cafeaua zi de zi afara pe trepte, dupa care te intorci in biroul tau racoros si iti continui munca tacticos fericit ca nu ai de-a face cu hotul care iti aduce tie NEVINOVATULE sporul de 30% si mai nou grupa I-a de munca si pun pariu ca nu iti tremura mana in fata bancomatului? Da, sunt un "tamp" din foisor care am bagat ture lungi de mi-au iesit pe nas, da sunt un "tamp"din foisor care fac serviciu (zi si noapte)12 ore, da, sunt un "tamp" care incearca sa fie realist! In cazul in care o sa ramai fara sporul de periculozitate o sa te indrepti spre operativ? Hai sa vezi ce misto e in foisor, viata frate!!

Anonim spunea...

@2 august 2010, 20:17 bah "domnisorule"in caz ca se va ajunge la acea diferentiere, nu vei mai avea loc nici in foisor.Va fi bataie pentru un loc "caldut" in foisor.Am mai vazut eu multi ca alde matale!Atita vreme cit faci nani in fiecare noapte in pat,te tine sa vorbesti dar sa te vad eu dupa 12-13 ore de servici fie pe sectie fie in foisor.La ora 15 si un sfert rupi poarta,daca vi la cite o perchezitie din hasti in pasti te grabesti sa iti iei liber pentru ora aia si tot tu vorbesti?Iti doresc sa ai parte de nopti nedormite,cite ture lungi am bagat noi,sa nu mai spun de turele de noapte.

Anonim spunea...

diferenta dintre admin. si operativ va compensa zilele lucrate sambata ,duminica si sarbatorile legale.

Anonim spunea...

@ 2 august-21:17/22;40
De ce nu faceti si analogia intre sporul de pericol acordat nemeritat( dupa parerea voastra...) celor de la dministrativ, cu sporul de studii(sic!)acordat ``operativilor`` care o freak in foisor sau pe sectie? De acord cu voi ca a-ti fost ``abuzati`` in alte vremuri, dar nu pot fi de acord cu principiul ``sa moara si capra vecinului`` atata timp cat nici unul dintre voi nici nu pierde si nici nu castiga nimic din asta.Trebuie facuta o diferentiere ,e adevarat, dar asta nu inseamna sa minimalizam rolul fiecaruia in angrenajul unei unitati...
La urma urmei ar trebui sa ne completam unii pe altii nefiind in nici un caz entitati separate si cu atat mai putin concurente.
P.S. Incercati sa faceti deosebirea intre `a merge la servici``si ``a merge la munca``.Nu e foarte greu.... Succes!!!

Anonim spunea...

Pt 3 august 21:46.Noi facem diferenta intre a merge la munca si a merge la servici,voi faceti diferenta intre a munci si a sta la cafea?