miercuri, 28 iulie 2010

Sesizarea abuzivă a comisiei de disciplină în urma unor propuneri de reducere a cheltuielilor bugetare


Stimate domnule ministru

In martie 2010 domnul Valentin Deleanu, agent in cadrul Spitalului Penitenciar Colibasi, a transmis o propunere de reducere a cheltuielilor bugetare Guvernului Romaniei. Pentru aceasta in mai 2010, la propunerea d-lui Leonard Anghel - manager public in Ministerul Justitiei (MJ) agentul a fost trimis in Comisia de Disciplina.

Domnul Valentin Deleanu se presupune ca ar fi vinovat pentru ca a transmis prin corespondenta electronica propunerea care ar fi redus cheltuielile de personal cu aproximativ 1 milion de Euro prin renuntarea la plata primei de 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale, aspect criticat si de FSANP formulandu-se solicitari repetate catre Ministrul Justitiei si ANP cu acest obiect.

In prezent dl. Deleanu este judecat in Comisie si este informat discret ca va trebui sa primeasca macar o mustrare avand in vedere ca sesizarea este dispusa de Ministerul Justitiei. Desi acesta propunere are drept obiect o problema de interes public si este o responsabilitate nicidecum o problema personala asa cum sustine dl Leonard Anghel, intr-o surprinzatoare logica a absurdului sunt toate premisele ca bunele intentii sa fie sanctionate.

Apreciem aceasta modalitate in care Ministerul Justitiei intelege  sa solutioneze o propunere onesta si motivata ca fiind un abuz si o dovada a lipsei de respect pentru angajatii din sistemul penitenciar. In timp  ce Guvernul afirma ca reducerea cheltuielilor bugetare este o prioritate nu este firesc si normal ca un salariat sa fie trimis in Comisia de Disciplina tocmai pentru ca are o initiativa in acest sens.

Constatam ca acelasi domn Leonard Anghel, a carui schimbare din functia de "reprezentant al MJ in relatia cu ANP" am solicitat-o demonstreaza si cu aceasta ocazie ca este incapabil, in acest caz emitand o opinie juridica desi nu are studii de specialitate si ii lipsesc cunostintele elementare in domeniu. Adresa formulata, un exemplu nefericit de neprofesionalism si de lipsa de logica elementara, a fost aprobata de conducerea MJ si a dus la aceasta situatie.

In context, consideram raspunsul ANP, care nu raspunde propunerii, dar macar nu presupune ca aceasta constituie o abatere disciplinara ca fiind acceptabil. Din pacate, un raspuns fara substanta si lipsit de elemente concrete este preferabil unuia formulat in necunostinta de cauza.

In concluzie, solicitam sa dispuneti incetarea acestui simulacru de procedura disciplinara si sa sanctionati acest mod neprofesionist de a trata petitiile angajatilor sistemului penitenciar. O propunere formulata decent si concis la o adresa de e-mail destinata acestui scop nu poate fi abatere disciplinara si nu poate fi sanctionata in nici o insitutie care are pretentia ca promoveaza profesionalismul.

Petitia este transmisa in format electronic, va rugam sa ne comunicati numarul de inregistrare si raspunsul dumneavoastra la adresa:  ssp.bistrita@fsanp.ro
Pentru conformitate atasam documente aflate la dosarul Comisiei de Disciplina.

Cu deosebita consideratie,
Presedinte
_ _ _
Vasile VLAD
Sindicatul Salariaţilor Penitenciarului Bistriţa
Str.Tărpiului, nr.22
Bistriţa, Bistriţa-Năsăud
Mobil (+4)0751 280 797

7 comentarii:

Anonim spunea...

Va dati seama in ce tara traim, ce oameni se afla in Ministerul Justitiei. Mie rusine ca traiesc in aceasta tara cand vad ce oameni sunt promovati. Îmi pun intrebarea daca reactia era la fel in ipoteza în care distinsul coleg facea propunera pt reducerea cheltuielilor sa se sisteze de ex un alt spor.

Anonim spunea...

Ar trebui bublicata chestia asta si in media, poate o sa vada si Boc ce panarame platesc ministri lui din banii publici,bani la care le este asa de greu sa renunte incat li se pare ca intradevar i merita.

Anonim spunea...

Cine se crede Leonard acesta? Cred ca se vede vreun LEONARD DOROFTEI care se "bate" cu "gardienii" puscariilor? Domnule ministru, mai priviti in jurul dumneavoastra si analizati cu profesionalism oamenii pe care-i numiti in anumite functii caldute si bine remunerate, sindicatele striga in gura mare ca "LEO" nu comunica, nu face si nu drege...iar domnia voastra priveste cu nepasare spectacolul?! VA MULTUMIM DOMNULE MINISTRU PTR. ATENTIA ACORDATA SISTEMULUI PENITENCIAR !

Anonim spunea...

@28 iulie 2010, 19:14 Este unul de-asta si la organizarea muncii,unu' care crede ca el le merita pe toate,unu' cu gura mare,mare....

Anonim spunea...

Domnule ministru,Domnule director,Domnule doctor, ce mama dracului au facut astia sa merite sa li sa spuna "Domnule"?Ce mama dracului ii tot domniti atita?Nu merita sa le spui nici "bah",daramite "domnule".

Anonim spunea...

Domnilor secretari de stat din MJ, domnilor directori generali din ANP, domnilor directori de unitati : sesizati comisiile de disciplina ca ne cerem drepturile prevazute in legi, sesizati comisiile de disciplina ca nu ne vom mai plati ratele, sesizati comisiile de disciplina ca consumam prea mult oxigen..., nu mai sesizati NIMIC : o sa disparem unul cate unul pe cale naturala sau prin demisii din acest sistem care deja incepe sa PUTA de la o posta.

Anonim spunea...

In conditiile dificile din ROMANIA ,in general si referindu-ne in special la problemele din sistemul penitenciar(subfinantare cronica,reducerea cu 25% a salariilor etc.)as vrea sa le propun tuturor colegilor care beneficiaza,de spor 25% pt studii superioare,decontarea cheltuielilor de transport naveta,decontarea chiriilor,sa-si dea cu parerea si despre acestea nu numai despre atit de discutatul spor de 50%.Daca ar fi cinstiti ar trebui sa-si dea seama ca si aceste sporuri si facilitati sint de fapt niste privilegii vizavi de ceilalti colegi.Cred ca toata lumea stie la ce ma refer: 1)spor 25% studii superioare;am vazut un comentariu mai vechi,pe aceasta tema,in care se punea problema acordarii pe nedrept,a acestui spor, oricarui absolvent de studii superioare,indiferent de ceea ce prevede fisa postului.PERFECT ADEVARAT!!! 2)Decontare cheltuieli naveta;un alt privilegiu de care se bucura unii colegi care s-au angajat de bunavoie in sistem fara a avea domiciliul in Bistrita sau care din diferite motive si-au schimbat domiciliul din oras in alte localitati.GHICITI CE? Si masinile celor care locuiesc in oras consuma combustibil!Pt ca dupa acest principiu ne mutam toti la tara si sa vedem atunci pe unde scoate sistemul camasa? 3)Chirii;decontarea chiriilor pt colegi care nu au fost transferati in interes de serviciu din alte unitati.Aceasta facilitate ar trebui acordata in spiritul celor scrise mai sus pt ca nici unul din ei nu au fost angajati cu forta si adusi cu arcanul in Bistrita. Asa cum multi dintre noi am devenit proprietari dupa ani si ani de eforturi financiare sunt sigur ca si altii ar trebui sa incerce. Am postat acest comentariu,nu pt a aprinde spiritele intre colegi,nu pt ca a-si fi beneficiat vreodata de sporul de 50% si nici macar,ca un om din afara sindicatului.Tot comentariul se vrea un apel la bun simt, din partea celor care privesc unilateral unele probleme, uitind in mod deliberat avantajele pe care le au fata de ceilalti.SI TOATE ACESTE AVANTAJE DIN ACELASI AMARIT DE BUGET SUSTINUT DE NOI TOTI!!!