vineri, 16 iulie 2010

Domnului director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor chestor Bala Ioan


Stimate domn,
 De cateva luni privesc cu un ochi la schimbul de adrese: Sindicate- ANP- Ministerul de Justitie, referitor la acordarea primei lunare de exceptie sau de misiune speciala de pana la 50%, spor prevazut la art.17din anexa nr.IV la Legea –cadru nr.330/2009 si cu un ochi la adresele trimise de dumneavoastra prin care cereti sa fim solidari cu colegii  nostrii care se confrunta cu anumite necazuri.
Domnule director general, de ani de zile stim cum se acorda aceaste prime de 50%, stiti si dumnevoastra ca de multe ori aceste stimulente sunt date pe diferite criterii, mai putin cele prevazute de capitolul IV art.13 din OMJ 622/C/2010, stim cu totii ca nimeni, in afara fisei postului, nu executa alte atributii si totusi de ce nu incetati cu acest “ ajutor social” ?
Revenind la adresele prin care cereti sa fim solidari cu anumiti colegi, pe care necazurile nu i-au ocolit, multe, majoritatea , au trecut si pe la sindicat, am apelat la colegi pentru a sustine cauza, s-au uitat in sus, au invocat Divinitatea, s-au uitat ce au prin buzunare si …nu am adunat nimic.
Stimate domn, de-a lungul anilor am vazut colegi care au suportat diferite interventii chirurgicale fara sa primeasca vreun ajutor de la nimeni. Au iesit colegi la pensie, dupa 25-30 de ani de serviciu, nu au primit macar o floare din partea penitenciarului pe motiv ca nu sunt bani, au decedat colegi, si majoritatea tineri, si nimeni nu a a depus o coroana de flori.
De ce se intampla toate acestea, de ce suntem un sistem lipsit de omenie ?
Renuntati domnule director general a mai acorda acest spor de 50%, banii care trebuiau cheltuiti cu cele 200-500 de sporuri acordate la nivelul ANP si cu fondul de premiere de 2%, fond prevazut de art.13 .alin.1 din L330/2009 puteti constitui un fond de intrajutorare pentru personalul administratiei penitenciare care se confrunta cu situatii deosebite.
Cu stima
Presedinte sindicat
Luca ioan

Sindicatul Salariatilor Penitenciarului Bistrita este de acord si subscrie  la cele scrise de colegul nostru, presedintele Sindicatului "MEGAS"  Vaslui, d-nul Luca Ioan.
Presedinte,
Vasile VLAD

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca ANP-ul tot are atatia bani de nu stie ce sa mai faca cu ie sa-i dea la amaratii de sinistrati .ASTIA au nevoie. Mi-e scarba ca traiesc in romania.

Anonim spunea...

@ 16 iulie 2010, 14:57
Celor din ANP li se "rupe" de subordonatii din teritoriu si aici ma refer la cei ca mine, un agent care nu face altceva decat sa indeplineasca prevederile fisei postului, un agent care munceste sa-si intretina familia...un agent care nu pupaceste dosurile sefilor pentru a fi in gratiile acestora cu scopul de-a fi propus ptr. sporul de 50%, trebuie sa fim realisti: nici unul nu se pliaza pe criteriile de acordare ale acestui spor, dar il primesc cu NERUSINARE.Dar lor li se "rupe" de parerile noastre si de anonimii blogurilor existente!