vineri, 30 iulie 2010

Criza naşte polemici...

Un comentariu scris de un coleg la un articol anterior mi-a atras atenţia în mod deosebit , determinându-mă să-l public pe pagina principală a blogului nostru , iar în acelaşi timp să-l supun atenţiei dumneavoastră spre dezbatere :


„In conditiile dificile din ROMANIA ,in general si referindu-ne in special la problemele din sistemul penitenciar(subfinantare cronica,reducerea cu 25% a salariilor etc.)as vrea sa le propun tuturor colegilor care beneficiaza,de spor 25% pt studii superioare,decontarea cheltuielilor de transport naveta,decontarea chiriilor,sa-si dea cu parerea si despre acestea nu numai despre atit de discutatul spor de 50%.Daca ar fi cinstiti ar trebui sa-si dea seama ca si aceste sporuri si facilitati sint de fapt niste privilegii vizavi de ceilalti colegi.Cred ca toata lumea stie la ce ma refer: 1)spor 25% studii superioare;am vazut un comentariu mai vechi,pe aceasta tema,in care se punea problema acordarii pe nedrept,a acestui spor, oricarui absolvent de studii superioare,indiferent de ceea ce prevede fisa postului.PERFECT ADEVARAT!!! 2)Decontare cheltuieli naveta;un alt privilegiu de care se bucura unii colegi care s-au angajat de bunavoie in sistem fara a avea domiciliul in Bistrita sau care din diferite motive si-au schimbat domiciliul din oras in alte localitati.GHICITI CE? Si masinile celor care locuiesc in oras consuma combustibil!Pt ca dupa acest principiu ne mutam toti la tara si sa vedem atunci pe unde scoate sistemul camasa? 3)Chirii;decontarea chiriilor pt colegi care nu au fost transferati in interes de serviciu din alte unitati.Aceasta facilitate ar trebui acordata in spiritul celor scrise mai sus pt ca nici unul din ei nu au fost angajati cu forta si adusi cu arcanul in Bistrita. Asa cum multi dintre noi am devenit proprietari dupa ani si ani de eforturi financiare sunt sigur ca si altii ar trebui sa incerce. Am postat acest comentariu,nu pt a aprinde spiritele intre colegi,nu pt ca a-si fi beneficiat vreodata de sporul de 50% si nici macar,ca un om din afara sindicatului.Tot comentariul se vrea un apel la bun simt, din partea celor care privesc unilateral unele probleme, uitind in mod deliberat avantajele pe care le au fata de ceilalti.SI TOATE ACESTE AVANTAJE DIN ACELASI AMARIT DE BUGET SUSTINUT DE NOI TOTI!!!”

Privilegii sau drepturi legale ? Vă las pe dumneavoastră să comentaţi...

11 comentarii:

Anonim spunea...

CE-AI CU NOI MAAAA...!!!!!!!!!CINE TE OPRESTE SA FACI FACULTATE,SA TE MUTI LA TARA SI SA STAI IN CHIRIE ?

AdMin spunea...

INFO :

1. Participarea fpss la cursuri de pregatire :nu se primeste spor de antena si praf, esti scos de la norma 6 si esti alocat la norma 8(de elevi in scoala) diminuata cu 25%,adica 13.5 lei/zi, in conditiile in care masa e 30lei/zi, nu se primeste diurna...sau mai simplu, mergi in convocare pe banii proprii.
2. reducerea de 25% se aplica la brut: un agent pierde la salar aprox. 700 RON (inclusiv reducerea NH)
3.- raman nediminuate: diurna, transport la si de la locul de munca,transport CO.
4. echipamentul pe 2009 va fi acordat nediminuat, in august, max septembrie.
5. pentru pensionati drepturile restante de echipament se acorda integral,inclusiv cota parte pe 2010
6. retetele pt cadre vor fi suportate de unitate doar in proportie de 75%

Anonim spunea...

Mi se par normale si sporul pt studii superioare,si banii pt chirie,si decontarea cheltuielilor cu transportul.In schimb sporul de 50% mi se pare o aberatie atata timp cat se acorda dupa niste criterii pe care le stim cu totii.

Anonim spunea...

pentru @30 iulie 2010, 14:12

Nu am nimic de zis despre chirii sau despre decontarea transportului deoarece acestea nu sant sporuri si nu au nici o legatura cu sporul de studii superioare sau cu sporul de 50%.Dar sa revenim la sporul de studii superioare ;as vrea sa stiu un singur motiv pentru acordarea acestui spor , sau sa inteleg ca cei care au studi superioare si fac paza perimetru executa serviciu mai altfel decat unul care nu are aceste studii? Sau un supraveghetor inchide si deschide usile altfel cu studii superioare decat fara aceste studii? Sau poate la escortarea ppl.sant necesare aceste studii? Poate vrei sa spui ca la adm.se impune acordarea sporului ca de nu poate face mancare la popota ,sau nu poate primi bagajele ppl-ilor sau nu poate sta pe scari la comandamentul vechi toata ziua cu o cafea in mana daca nu are studii superioare pentru care sa ia si un spor.Sant de acord sa se dea acest spor numai acelora care executa serviciul pe posturi unde sant obligatorii aceste studii.Sa nu uitam ca toata lumea a fost de acord sa nu se mai plateasca ppl-ilor care erau la scoala salariul minim ,pe considerentul (de bun simt de altfel) ca nu este normal sa fie platit sa invete. Normal ar fi ca cei care au facut studii (sa nu uitam ca aceste studii nu erau obligatorii )superioare sa le fi facut pentru a dobandi mai multe cunostinte pentru ei , nu pentru acest spor, a fost decizia lor si nu vad nici un motiv pentru care sa fie platiti ca sa invete.

Anonim spunea...

Foarte pertinent articolul, uite asa domnule administrator faceti să se inteleaga ca nu sunteti tendetios ci demonstrati că tineti la principii.
Felicitaril mele si mai astept articole de genul acesta.

Anonim spunea...

PT@ 30 iulie 2010 11:06 Dupa cum observ colega,comentariul tau privitor la problemele pe care le-am aratat in postarea supusa dezbaterii este bazat pe o logica de fier!!!Sunt aproape sigur (99,99%)ca ti-ai desavirsit-o la SPIRU HARET in timp ce castile din urechi iti urlau ultima piesa de "SALAM"!Cine te-a obligat sa faci facultate?Cine i-a obligat pe cei care nu au domiciliul in Bistrita sa intre in sistem?Cine-i obliga sa stea in chirie?Si acum ca sa-ti raspund la avalansa asta de intrebari,care probabil te-au bulversat din pricina logicii inverse,o sa-ti spun ca duplicitatea ,interesele,haosul din tara,legi promulgate si aplicate anapoda etc.,dar cel mai mult logica de care ai dat dovada in comentariul tau.Pt ca manelismul si neprofesionalismul celor care ne conduc ne-au adus in pragul colapsului!Cind am postat acel comentariu nu i-am infierat pe colegii care profita de slabiciunile unui sistem bolnav,ci legile care permit acest lucru.Si inca ceva;sa nu-ti inchipui ca legile astea au fost promulgate special pt amaritii ca noi; de ele profita din plin alti "baieti destepti",la nivel mai inalt.In concluzie nu pot sa accept ipocrizia celor care nu recunosc ca aceste prevederi sunt discriminatorii. Ei, ce zici merge un GUTA? asa sa-ti mai relaxezi hardul!astept sa ma uimesti!!!

Anonim spunea...

@22.29
AM INVATAT DE LA ALTII... NU-I MORAL , DA-I LEGAL !!! ORI DACA TU TII LA MORALA ...FA TU FOAME !!!TRAIASCA SPIRU !!!

Anonim spunea...

Problema Romaniei este ca ne prevalam de genul acesta de zicale. Ca sa ne mearga bine ar trebuii ca tot ce nu-i moral sa nu se legifereze, asa cum ar fi normal.

Anonim spunea...

@30 iulie 2010, 22:29 "astept sa ma uimesti"--fii original bah,nu copia pe altii!

Anonim spunea...

Vad ca avem o gramada de intelectuali printre noi care ne dau citate, unii ne scriu in versuri, dar toate numai bagatele. Din pacate adevaratii oameni cu studii, pleaca sa-si practice meseriile care le-au invatat in facultati adevarate, in alta parte unde nu neaparat iau bani mai multi dar sunt apreciati la adevarata lor valoare.Ex.Muresan Chira care desi avea doctoratul nu lua sporul de studii si asta pt.ca nu a cerut sa i se dea.Nu l-am inteles la vremea aceea dar am vazut ca omul ala chiar a invatat pt. el. Bravo lui.

Anonim spunea...

``3)Chirii;decontarea chiriilor pt colegi care nu au fost transferati in interes de serviciu din alte unitati.Aceasta facilitate ar trebui acordata in spiritul celor scrise mai sus pt ca nici unul din ei nu au fost angajati cu forta si adusi cu arcanul in Bistrita. Asa cum multi dintre noi am devenit proprietari dupa ani si ani de eforturi financiare sunt sigur ca si altii ar trebui sa incerce``
Eu sunt unul dintre cei care suge sangele statului prin faptul ca mi se acorda compensatie pentru chirie.Nimeni nu m-a adus cu arcanul la aceasta institutie insa in momentul cand m-am gandit sa ma angajez am luat in calcul si aceasta facilitate care o oferea si o mai ofera statul. Daca ati fi in situatia noastra, a acelora care locuim pe drept in chirie, nu cred ca ati mai vorbi atat de relaxat si acuzator. Tot asa as putea spune si despre sporul de radiatii ca nu se ia pe drept si daca s-ar face masuratori avizate nu cred ca toti cei care beneficiaza de acest spor ar fi chiar expusi.Cand ai sacii in caruta iti poti permite sa vorbesti dar poate noi, chiriasii, suntem la inceput de drum si poate chiar ne zbatem sa ne facem ceva al nostru.