joi, 8 iulie 2010

Al doilea job - între dorinţă şi necesitate


Poliţiştii se pot angaja şi în sectorul privat, dar atribuţiile noii activităţi nu trebuie să se suprapună celor aferente funcţiei publice, se arată într-un răspuns al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) remis Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, la solicitarea acestuia. Şi, pe foamea asta, poliţiştii îşi vor lua în mod cert un al doilea job, că doar trebuie să suplinească de undeva gaura de 25% făcută în buget de tăierile de venituri. Întrebarea care intervine în mod automat este ce fel de joburi vor alege oamenii legii în timpul liber? Evident, nişte joburi bănoase, care să merite efortul de a sacrifica odihna. Care meserii sînt, însă, bănoase în România de azi? În lumea cluburilor de noapte, cel mai bine plătiţi sînt stripperii, nu-i aşa? Deci, să nu vă mire dacă aflaţi de la vreun poliţist că îşi completează veniturile rupîndu-şi lasciv “maio-ul” pe o scenă de nightclub în faţa doamnelor în extaz. Ca să nu mai vorbim de doamnele ofiţer, care, tot după program, ar putea şi ele dansa. La bară. Credeţi că un al doilea job de acest gen s-ar afla cumva în conflict cu activitatea de poliţist? Greu de spus, dar iată că ANI spune că e OK ca poliţiştii să deţină funcţia publică în paralel cu exercitarea unor funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat. Ce ar mai putea presta oamenii legii după ce scapă, seara, de epoleţi? Ar putea scrie romane, poezie sau s-ar putea dedica cercetării ştiinţifice. Dar, hai să fim serioşi, ce bani se cîştigă azi din aşa ceva? Mărunţiş. Aşa că, pînă una alta, tot treaba cu striptease-ul rămîne de bază, mai ales că, după cum spune şi liderul sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, “o altă activitate remunerată ar putea fi o soluţie pentru poliţiştii care au credite bancare”.


5 comentarii:

Anonim spunea...

Dansul la bara - curat activitate de creatie!

Anonim spunea...

La produs pe centura e voie?
Aia cu 50% de o juma' de an sa mearga la bara.

Anonim spunea...

Lasand ironia la o parte personal de mult timp ma zbat sa obtin o derogare, in sensul de a putea muncii in afara orelor de program, legal, fara a afecta activitatea penitenciara sau fara a avea o incompatibilitate cu functia pe care o detin.
Ce-i drept ca totul a fost rezumat la discutii cu colegii.
sunt cateva activitati pe care consider ca le putem efectua in afara orelor de program fara a fi perturbata siguranta locului de detinere.
aceste ar fi domeniul asigurarilor, transporturilor si multe altele.

Anonim spunea...

@ 20.20

Da, dar ce castiga sa reprezinte venituri proprii ale penitenciarului, in vederea imbunatatirii conditiilor de munca. :) Ca si asa multe din penitenciare se aseamana cu bordelurile... numai ca mai prost organizate. Adica, cineva trebuie sa aprinda lumina, ca ne-am saturat de atata... :)

Anonim spunea...

9 iulie 2010, 11:55 Si 1000 de sori sa fie, ca in capul unora tot bezna si vid ramine.