joi, 11 martie 2010

Predoiu catre seful Penitenciarelor: Bugetul nu e o bagheta magica


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat joi, la bilantul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), ca lipsa banilor nu trebuie sa fie o scuza pentru nerealizarile din sistem si ca bugetul nu este o "bagheta magica" buna sa rezolve problemele, care trebuie depasite folosind mintea.
"Este o chestiune pe care as denumi-o mentalitatea noastra, nu numai in ANP si in Justitie, dar observ ca in ultima perioada se instaleaza incet-incet un soi de mentalitate care ne autoparalizeaza, de lamentare permanenta ca nu avem fonduri, ca e criza si ca nu putem sa rezolvam problemele. In acelasi context, ministrul Justitiei a vorbit despre imbunatatirea managementului din penitenciare, intrebandu-i cu ton retoric pe directorii de unitati de detentie prezenti in sala cati dintre ei au citit o astfel de carte in 2009.

"Cred ca, in ceea ce priveste managementul, trebuie sa avem in functiune autopregatirea functionala continua. Cati dintre sefii de penitenciare au citit o carte de management in acest an? Cati au accesat internetul sa caute informatii sau au organizat seminarii? Nu trebuie sa imi raspundeti. O sa-mi spuneti ca nu ati avut bani, dar eu nu va cred", a spus Predoiu, care a adaugat ca, pe viitor, trebuie sa se realizeze si o evaluare a managementului directorilor de penitenciare, iar cine trece testul ramane, cine nu pleaca.

De asemenea, ministrul Predoiu i-a avertizat pe directorii de penitenciare ca intentioneaza sa inceapa o serie de controale inopinate, pentru a vedea conditiile reale din unitatile de detentie.
"Nu vreau sa va mirati ca, la ore mai mici din zi sau din noapte, o sa mai bat la usa penitenciarelor, eventual cu presa dupa mine, in niste vizite neanuntate. Nimeni niciodata de la mine nu are un cec in alb, de aceea va rog sa va mobilizati. Nu va mai plangeti la guvern ca nu aveti bani, hai sa facem si cu banii pe care ii avem, care nu-s putini, chiar daca nu sunt suficienti. Haideti sa functionam ca si pana acum, la parametri normali", le-a spus Predoiu sefilor de penitenicare.
In privinta strategiei ANP, Predoiu a apreciat ca aceasta trebuie adaptata, in sensul de a se lucra pe doua agende - una legata de ceea ce se doreste sa se realizeze si alta legata de ceea ce se poate face in prezent.

Sursa : http://www.ziare.com/actual/eveniment/03-11-2010/predoiu-catre-seful-penitenciarelor-bugetul-nu-e-o-bagheta-magica-1001616

2 comentarii:

Anonim spunea...

E tare Predoiu asta, parca nu el i-a numit, dup ce i-a împuternicit, tocami de asta vorbeste asa , doar că cum i-a pus aşa îi şi aruncă, el stie cu cine vorbeste,când se răsteste asa vrea ca nu cumva să-l tot dernjeze cu fel şi fel de subventii de la minster pentru drepturile restante.

Anonim spunea...

oricum nu prea sint directori care sa aibe curajul sa ceara ceva de la anp,daramite de la minister.cind merg la bucale sint mucles cu totii